Katilin verdiği 'Viyana mesajı' ve Türkiye'den aynı gün giden korkunç karşı mesaj

Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında meydana gelen ve dünyayı sarsan katliamda katilin silahına '1683 Vienna' yazması dikkati çekti. Türkiye'de ise Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜGVA'nın üyelerinin (Yeni Zelanda'dan habersiz) ''ezan, bizim için Viyana’nın fethine niyet tazelemektir'' açıklaması yapması dünyaya aşırı uçları gösterecek çok canlı ve talihsiz bir örnek oldu.

SHABER3.COM

Samanyoluhaber | ANALİZ

Dünya Yeni Zelanda'dan gelen haberle adeta yıkıldı, zira değil ülke tarihinde Batı dünyasında Müslümanlara yönelik bu denli planlı ve soğukkanlı bir saldırı daha önce olmamış, üstelik ibadet için bir araya gelmiş onlarca masum daha önce bu şekilde katledilmemişti. 

KATİL MESAJLARINI ÖZELLİKLE SEÇTİ

Katil soğukkanlıydı, saldırıyı sosyal medyadan canlı yayınlayacak kadar üzerinde çalışmış, vereceği mesajları tek tek planlamıştı. Gerek 70 sayfalık manifesto, gerekse silahların üzerine yazdığı mesajlar Müslümanlara yönelikti. Onları katlederken kurbanlarını insan olarak görmediğini ve ortadan kaldırılması gereken varlıklar olarak hedef aldığını belirtiyordu. Tüm soğukkanlı katiller gibi...

Silah üzerine '1683 Vienna (Viyana Kuşatması), Turkofagos (Yunanca'da Türk yiyici/yiyen), Milos Obilic (Kosova Savaşı'nda 1. Murat'ı hançerleyen Sırp) yazan saldırgan bunları sosyal medya mesajlarında fotoğraflı olarak da paylaşmıştı.


TÜRKİYE'DEN GİDEN KARŞI MESAJ

Aynı gün Türkiye'den, bu olaydan tamamen bağımsız olarak benzer bir söylem, (bu kez silahsız da olsa) aşırıların birbirini nasıl beslediğini göstermesi açısından önemliydi. Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu ve son yıllarda özellikle iktidar nimetlerinden cömertçe faydalanmasıyla gündeme gelen TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Diyarbakır üyeleri hazırladıkları bir bildiriyle 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Taksim'de 'kadınlar ezanı protesto etti mi etmedi mi' tartışmasına farklı düşünen kadınları sineğe benzeterek ve çok talihsiz bir şekilde ''bizim için ezan, yarım kalan hesabımız olan Viyana’nın fethine niyet tazelemektir.'' diyerek katılıyordu

Ne kadar sıradan ya da lokal bir açıklama görünse de bu açıklamalar yabancı dile çevrilecek. Katilin verdiği mesajla aynı terazide tartılacak. 

Globalleşen dünyada iç siyasete hamasi malzeme üreteyim derken İstanbul'a uçakla 28 saat uzaklıktaki aşağılık bir katille mesajlaşmak... En hafif tabirle iki zıt kutbun birbirini dünyanın iki ucundan selamlaması... İlahi bir rast getirilme... 

Ne derseniz deyin, dünyada yükselen hamaset bazen genç erkekleri yok edilmesi gerekenleri(!) topluca yok eden katile dönüştürüyor, bazen de genç kızlara 'farklı düşüneni sinek sayan fetih rüyaları' gördürüyor. 

Türkiye'nin kaderine de bu karşılıklı yangını elinde demirci körüğüyle harlayan birini her gün dinlemek zorunda olmak ve içten içe şu seçimi bir an evvel atlatsak demek düşüyor.

SAMANYOLUHABER
<< Önceki Haber Katilin verdiği 'Viyana mesajı' ve Türkiye'den aynı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER