Katar uçağının üstü örtüldü: Saray ‘gizli’ uçuyor!

Katar’dan alınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hibe’ dediği 500 milyon dolarlık uçak tartışma konusu olurken devletin hava filosu 16 araca ulaştı.

SHABER3.COM



Bu süper lüks filoda, İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi’nin kullandığı uçak da var, Tunus’un devrik diktatörü Zeynel Abidin bin Ali’nin kullandığı uçak da; Ankara’dan Los Angeles’e aralıksız uçabilen iş jeti de var, maliyeti 185 milyon dolara mal olan uçak da… Devletin hava filosunun yıllık bakım masrafı ise 26 milyon lira civarında.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Cumhurbaşkanlığı, devlet hava araçları filosunun 2017 yılında ve 2018 yılının ilk dokuz ayında kaç kere uçuş yapıldığını, bu uçuşların kimler tarafından nerelere yapıldığını, toplam uçuş saatinin ne kadar süre tuttuğunu gizledi. 

CHP’li Murat Bakan’ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na yaptığı bilgi edinme başvurusuna “güvenlik” gerekçesiyle yanıt verilmedi, sadece “tasarruf ilkelerine riayet ediyoruz” dendi. 

2015 ve 2016 yıllarına ait faaliyet raporlarında şeffaf bir tutum sergilenmişti. 2015 raporunda 11 uçağın, 2016 yılında ise 11 uçak ve 3 helikopterin filoda olduğu açıklanmıştı.

2016 raporunda ayrıca devlet hava araçlarının bir yılda toplam 2 bin 62 saat 21 dakika, üç helikopterin ise toplam 485 saat 30 dakika uçuş yaptığı bilgisine de yer verilmişti. 

CHP’li Murat Bakan’ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltilen sorularına şu yanıtların verildiği aktarılıyor.

“Sorularınıza ilişkin idarece yapılan iş ve işlemler mevzuata ve tasarruf ilkelerine riayet edilerek gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte güvenlik sebebiyle bu tür bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması mümkün olmamaktadır.” 
<< Önceki Haber Katar uçağının üstü örtüldü: Saray ‘gizli’ uçuyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER