Kartal'da o kelime yasak!

Fenerbahçe'nin son üç maçta 7 puan kaybetmesi ve puan farkının bir anda 5'e çıkması üzerine Beşiktaş kalan 6 hafta için büyük bir avantaj yakaladı.

Beşiktaş - Bursaspor

Özellikle 0-0 biten Galatasaray - Fenerbahçe maçı sonrası 'lig bitti Beşiktaş şampiyon oldu' havasının oluşturulması başta teknik direktör Şenol Güneş olmak üzere hem yönetim, hem teknik heyet, hem de futbolcuları bu konuda temkinli olmaya itiyor.

Başkan Fikret Orman ve yöneticiler aralarında yaptıkları mini toplantılarda resmi olarak garantilenmedikçe 'şampiyon olduk' denmesini adeta yasaklamış durumdalar. 

Daha 6 maç varken oluşturulan şampiyonluk ortamının takımı çok büyük bir rehavete sürükleyebileceğini düşünen yöneticiler sohbetlerde 'şampiyonluk' kelimesi geçtiğinde bile 'aman ha hiç bir şekilde şampiyon olmadık, biten hiç bir şey yok, biz böyle filmleri çok gördük. O yüzden ne şampiyon olduk deriz ne de şampiyonluk şarkısı söyleriz. Kalan maçlarımızı oynamadan, kazanmadan bizi şampiyon ilan ediyorlar biz bunları dikkate almıyoruz. Önümüzde çok zor 6 maç daha var ve biten hiç bir şey yok. Şampiyon olmadan şampiyon olduk demeyeceğiz' diye tepki koyuyorlar.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda hayati maç

Spor Toto Süper Lig lideri Beşiktaş, 29'uncu haftada Medicana Sivasspor'a konuk olacak.

Yarın akşam saat 19.00'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek. 

66 puana sahip siyahbeyazlıların bu maçtaki tek hedefi galip gelerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli kayıpsız aşmak olacak. 

24 puan ile düşme hattında bulunan Medicana Sivasspor ise Beşiktaş'ı yenerek hayati bir üç puan almanın peşinde.

ŞENOL GÜNEŞ'İN KADRO TERCİHLERİ

Teknik direktör Şenol Güneş, zorlu Sivas deplasmanı öncesi kadroyu hemen hemen şekillendirmiş durumda.

Bursaspor maçında kırmızı kart gören Ricardo Quaresma'nın yerine Kerim Frei ile Gökhan Töre arasında tercih yapacak olan Güneş'in antrenmanlardaki taktik maçlarda ilk tercihi Kerim Frei'dan yana oldu. 

Genel olarak kazanan takımı bozmayan tecrübeli hocanın zorunlu Quaresma - Kerim değişikliği dışında Bursaspor maçının kadrosu ile Medicana Sivasspor karşısında çıkması bekleniyor. 

Ancak geçen hafta bu sezon ilk kez oynayan Serdar Kurtuluş'un maç kondisyonu eksiğinin ortaya çıkması ve zorunlu yapılan Serdar - Beck değişikliği Şenol Güneş'in sağ bekte Beck ile başlamasına sebep olabilir.

Tecrübeli hocanın Medicana Sivasspor karşısına Tolga - Serdar (Beck ) - Marcelo - Alexis - İsmail - Atiba - Oğuzhan - Kerim - Sosa - Olcay - Gomez on biri ile başlaması bekleniyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN 'SAKİNLİK' ŞARTI

Beşiktaş'ta Sivas maçı ile başlayacak zorlu periyot öncesi sarı kart alarmı verilmiş durumda.

Oğuzhan, Olcay, Beck, Gomez, İsmail ve Necip'in Sivas maçı öncesi 3'er sarı kartı bulunuyor. 

Bu futbolcular Medicana Sivasspor maçında da sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler ve bir sonraki Akhisar deplasmanında oynayamayacaklar.

6 futbolcunun sarı kart sınırında olması önümüzdeki haftalar için büyük risk taşıyor. 

Teknik direktör Şenol Güneş, hafta boyunca sarı kart sınırında olan oyuncularını sürekli uyarırken rakibin saha içinde ortamı gerecek hareketlerine ayak uydurmamalarını istedi.

Böyle durumlarda rakip futbolcuların daha sert ve tahrikkar oynadığının altını çizen Güneş, son altı hafta için 'sakinlik' şartını koydu. 

Güneş, futbolculardan oyun olarak coşkulu olmalarını ama rakip oyuncuların tahrik edici saha içi hareketleri için de sakin kalmalarını ve kart görmemelerini istedi.

<< Önceki Haber Kartal'da o kelime yasak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER