Kartal Trabzon'u geçti

Süper Lig'de 10.hafta karşılaşmasında Beşiktaş kendi sahasında Trabzonspor'u 2-1 yendi.

Kartal Trabzon'u geçti

 Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, evinde Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan siyah-beyazlıların 2. başkanı Ahmet Nur Çebi, karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan ile ilgili soruya, "Her canı yanan, belki halkı belki haksız hakemlerden başlıyor. Belki bizler de bunları yapıyoruz ama sonuçta Beşiktaş bugün maç kazandı. Daha iyi oynayabilirdik. Trabzonspor'dan daha iyi bir kadromuz var. Trabzonspor da iyi bir takım, geçmişi kuvvetli bir takım. Onların da önleri açık. Başarılı bir top oynadılar. Umarım herkes çok iyi top oynarsa, lig renklenir. Beşiktaş'ın kazandığı maçları ben tercih ediyorum. Daha yol uzun, erkenden konuşacak çok şey yok" dedi.


"ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYIYIZ"


Şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını belirten Çebi, "Ama diğerleri de aday. Şu anda herkes güçlü. Herkese saygı duyuyorum. Hepsi emek veriyorlar. Ben hepsini aday görmüyorum ama hepsi iyi takımlar" diye konuştu.


Çebi ayrıca, 3 yıldızı alacaklarını belirterek, Şampiyonlar Ligi'nde de hedeflerinin belli olduğuna dikkat çekti.


RHODOLFO "DEFANSIN HER YERİNDE OYNARIM"


Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 2-1 yendiği başta takımının ilk golünü atan Luiz Rhodolfo, maç sonrası yaptığı açıklamada, 9 aydan sonra ikinci kez 90 dakika oynadığına belirterek,"Bu kadar süre sonra oynamak zor, tempo eksikliğim var. Her geçen gün üstüne koyarak devam ediyorum" dedi.


Brezilyalı defans maç sonu şunları söyledi: 


"9 aydan sonra ikinci kez 90 dakika oynuyorum ama antrenmanlarla arayı kapatmak istiyorum. 9 ay futbolda uzun bir süre. Marcelo ve Adriano saha içinde bana pozisyon almam konusunda yardımcı oluyor. Bu kadar süre sonra oynamak zor, tempo eksikliğim var. Her geçen gün üstüne koyarak devam ediyorum. Brezilya'da sol stoper oynadığım zamanlar oldu. Geçen sene burada sağ stoper oynadım. Bir tercihim yok önemli olan oynamak"


METİN ALBAYRAK "QUARESMA'NIN POZİSYONU PENALTIYDI, ABOUBAKAR'IN DEĞİLDİ MESELA"


Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak karşılaşma sonu basın mensuplarına "Bizim açımızdan önemli bir maçtı, kazanmak zorundaydık. Kazandık ama kolay olmadı. Çok mutluyuz. 3 puanla milli takım arasına giriyoruz.Rakiplerimiz bazıları kazandı bazıları kaybetti. Yarın da Fenerbahçe'ye bakacağız. Bizim için önemli bir maçtı, kazandığımız için mutluyuz" dedi.


Yaşanan hakem tartışmalarına da değinen Albayrak, "Bizim üslubumuz değil hakemleri tek tek, pozisyon pozisyon incelemek. Onlara bakanlar var. Hakemin çok fazla öne çıktığını düşünmüyorum. Güzel maç oldu. Penaltı diyecekseniz, Quaresma'nın pozisyonu penaltıydı, Aboubakar'ın değildi mesela. Dönem dönem biz iyi oynadık, dönem dönem onlar iyi oynadı. Güzel bir maç oldu" diye konuştu.


"Şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız"


Medipol Başakşehir'in şans eseri ligin yukarısında olmadığına dikkat çeken Albayrak, "İlk 3 senedir hak ederek olduğu yerde Başakşehir. İyi bir rakip, dün de Galatasaray'ı yendiler. İyi bir lig oluyor. Ben sezon sonuna kadar Fenerbahçe'nin de işin içinde olacağını, Başakşehir, biz, Galatasaray, Konya... Çok takımlı bir lig olacak. Ne kadar çok takım olursa, ligin kalitesi yukarıda olur. Biz sonuna kadar kovalayacağız. 3 yıldızı alacağız. Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Biz de iyi oynadık. Takımımız biraz yorgundu. Milli takım arası da iyi geldi" şeklinde konuştu.


TOLGAY ARSLAN "KENDİMİZ ZORLAŞTIRDIK MAÇI"


Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Tolgay Arslan, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Vodafone Arena'da 2-1 kazanılan Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Maça iyi başladık. 3-0'ı aradık ama maalesef bulamadık. Kendimiz zorlaştırdık maçı. Trabzonspor'u tebrik ederim, iyi maç çıkardılar. Bizim için en önemlisi milli maç arasına girmekti. Bunu başardık" dedi.

Siyah Beyazlı teknik adam "Zor bir maçtı. Dirençli fizik gücü iyi olan bir takıma karşı mücadele ettik. Büyük takımlara karşı daha iyi oynayan bir takım Trabzonspor. Sıralamadaki yerleri kadro ve hoca anlamında şanssız ve hak etmedikleri bir seviyedeler. Daha önce Galatasaray yendiler ve kaybettikleri birçok maçta da kırılmalar yaşadılar. Bizim için Napoli maçı sonrası zor bir maçtı. Goller bulduk oyuna iyi başladık ancak rahat geçen maçta 3 gol atmamız gereken yerde, hem pas vermede eksik kaldık hem de anormal hata yaptık. Yediğimiz gol oyunu ortak etti. Dirençleri arttı. İkinci devre 2-1 geriden gelerek devreye daha hırslı girdiler. Fizik olarak bazı oyuncuların fazla oynadığı biliniyor bazı oyuncular da az süre aldıkları git gellerin fazla olduğu bir maçtı. İki takımın da pozisyonları var. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ancak 3-0'a getirseydik çok daha rahat maç olacaktı. İkinci yarı biraz daha savaşmak gerekiyordu" şeklinde konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ "HAKEM KÖTÜ NİYETLİ DEĞİLDİ"


Hakem Mete Kalkavan'ın yönetimi ile alakalı olarak Şenol Güneş, "Beşiktaş'ın hakeme ihtiyacı yok. Oyun üstünlüğüyle goller attık ve maç lehimize döndü. Ben görüntüyü izledim Ricardo Quaresma pozisyonda ayağını çekebilirdi sarıdan kırmızı ya da direkt kırmızı verilirdi. Ancak hakemin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.


"RAKİP BİZİM ÜZERİMİZE GELMEYE BAŞLADI"


Rakip alanda istedikleri baskıyı kuramadıklarını dile getiren Güneş şunları söyledi: 


"İleriye gittiğimizde bugün neticeler almalıydık ancak 70'den sonra gidip dönemediğimiz pozisyonlar oldu. Napoli anlayışında savunma anlayışıyla sahadaydık. Aboubakar ile yakaladığımız pozisyonlardan birkaç defa yakalamalıydık. Rakip de bizim üzerime gelmeye başladı biz pozisyonları harcadıkça. Heyecanlı ve tempolu bir maçtı. Hücumda iki takım da baskı yapmaya çalıştı. Abartmadan olumsuzluk olmadan biz destek görüyoruz. Oyuncularım kazanma hırsı da var. Akılcı oynayan etkili bir takımız. Görerek soğukkanlı oynamak da çok önemli. Biz golü yeyinceye kadar oyun kontrolü bizdeydi. Sonrasında kopmalar başladı. Rakip gelmeye başlayınca da hatalar oldu. Tempo olarak iyiydik. Kadro olarak da bölge bölge sayısal sıkıntılar çektik. Değişikliklerin hepsi olumlu da olumsuzda olabilir" 

ERSUN YANAL "ÇOK ÜZGÜNÜM YETENEKSİZLERİN GELDİĞİ ORTAMDA YAŞIYORUZ. TFF İNŞALLAH BUNA ÖNLEM ALIR"


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise maç sonu düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: 

"Türkiye'deki, ligdeki namağlup serisi vardı rakibimizin ve Şampiyonlar Ligi gidişatında önemli performanslar sergilediler. Geçen sene stadı olmadan önemli başarılar kazandılar. Statlarıyla, Türkiye'de güzel bir organizasyon yakaladılar ve burada futbolu temsil etmek beraber burada oynamak keyifliydi. Oyunun çok ince çizgisi var. Tribünler dolu olarak maçların oynanması keyifli. Beşiktaş'ın galibiyetini gölgelemek istemiyorum. Oyunun ince çizgisinde hepimize düşen görev maçın selamatli şekilde yönetilmesidir. Kamuyouna sportif mesajlar verilmelidir. Hakem penaltıyı vermez, faulü görmez ama cezalar konusunda hassas olmalı. Maalesef yetenek havuzunu zorluyorlar ve buradan çıkarırsanız yeteneksizlerin olduğu şeyler olur. Çok üzgünüm yeteneksizlerin geldiği ortamda yaşıyoruz. TFF inşallah buna önlem alır. Oyuncularım saygın bir mücadele sergiledi. Biz Türkiye'de yeniden yapılanmanın peşinden koşan takımlar gibi meşakkatli işler peşindeyiz. Zor bir süreç bu. Bu sürecin içerisinde zaman zaman kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Trabzonspor üstlerde mücadele edebilecek bir çalışma içerisinde. Yakın zamanda iyi bir takım olacağız" 

"QUARESMA'NIN HAREKETİNİ DE TARTIŞMAYA GEREK YOK Kİ"

Gelişmekte olan bir takım olduklarını belirten Ersun Yanal "Bunun örneklerini yaşayan takımlarda seyrettiğimiz gibi biz yeni takımlardan biriyiz ve takım olmaya çalışıyoruz. İhtiyacımız olan oyuncular var. Bu süreci en iyi şekilde atlatacağız. Biz bundan önceki maçlarda da yediğimiz gollerde problemler de yaşadık. Çok erken yediğimiz goller sonrası bugün doğru tepkiler verdik. Oyunu domine ettik. Bundan sonraki maçlarda oyuncularımı teşvik edecek bir oyun oynadık hiç olmazsa. Beşiktaş salı günü maç oynadılar oradan buraya geçmek zordur. Yusuf'un sakatlanıp çıkması; orada kasıt aramıyorum ama çok net bir pozisyon atlanmaması gereken pozisyonlar. Çok standartın içerisinde oyun oynamaya çalışan iki takımın maçıydı. Ama onun altında bir yönetim vardı. Avantajları atlayan, maçı nasıl yöneteceğini elinden kaçıran biri vardı. Quaresma'nın hareketini de tartışmaya gerek yok ki" diye konuştu.


"BEN BUGÜN HAKEMİ DEĞİL DE OYUNU KONUŞSAYDIM Kİ ZATEN OYUN İLE ALAKALI KONUŞACAK ÇOK ŞEY VAR"


Hakem ile alakalı gelen bir soru üzerine Ersun Yanal, "Ben kendisine bir şey söylemem ama onunla da tartışacak değilim. Bu bir ya da iki değil. Bizim hakemlerle alakalı sorunlarımız oldu. Bu işe torpil girdiyse yeteneklerin ortaya çıkması adına kapılar kapandıysa bitmiştir. Ben de yeteneğimle yaptım. Ben Denizli'den çıktım. Becerilerim beni bir yere getirdi. Bu dünyada yetenek değil başka unsurlar varsa tutunamazsınız. Bu konularda yetenekleri kaybetmeyelim. Yetenekleri destekleyelim. Ne zaman biz hakemi konuşmadan futbolu konuşacağız merak ediyorum. Biz durup durup gelip gelip hakemi konuşuyoruz. Ben hayatımda ilk defa ceza aldım. Küfrettiğim söylendi ve küfretmedim. Sahadan atıldım. Ne bir orta hakem kararına ne bir başka bir şeye söylemedim. Bir dördüncü kişinin iddiasıyla. Ülkenin gittiği yer belli. Eteğimizdeki taşları dökelim. Ben bugün hakemi değil de oyunu konuşsaydım ki zaten oyun ile alakalı konuşacak çok şey var" dedi.


Trabzonspor'da maç sonu açıklamalarda bulunan bordo-mavili kulübün başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş ve Trabzonspor seyircisi için çok güzel bir karşılaşma olduğunu dile getirdi. Usta, "Ama bu güzellikleri neden bu kadar bozuyoruz, güzelliği neden kalbinden hançerliyoruz, bunu anlamak çok zor. Burayı bir arena düşünün ki, Türkiye'de statlara arena ismi veriliyor. Çok doğru bir isim olduğunu düşünmüyorum. Arena bize büyük oranda İspanya'yı hatırlatıyor. Arena'da matador vardır. Günün sonunda hedef seçtiğini ızdırap çektire çektire sona doğru taşır ve bitirir. O hedef koyduğu canlı nadiren matadoru bitirebilir. Trabzonspor olarak biz bugün burada bir matadorun can havliyle ızdırap çektire çektire bir takımın emeğini nasıl yok ettiğini gördük" dedi.

MUHARREM USTA,"ADALETİ TESİS ETMEK BU KADAR ZOR MU?"

Başkan Usta, geçen sezon TT Arena'da oynanan Galatasaray maçındaki yönetimiyle Trabzon cephesinde büyük tepki alan hakem Deniz Ateş Bitnel'i de hatırlatarak, "Bu ne ilk ne de son ama ben sosyal medyadan da söyledim. 5 metre, 7 metreden yapılan hareketle Yusuf'u saha dışına almak zorunda bırakıp ona bu işi yapanı sahada tutmak... Bütün bunlarla insanın isyan edesi geliyor. Adaleti tesis etmek bu kadar zor mu? Bunun altını çizmek isterim. Hepinizin tahmin edeceği biri vardı, yine başımıza bela olan. Ben onun çocuğuna ve karısına çok üzüldüm. Çünkü sokağa çıkamaz hale gelmişti. Çocuğu sınıfa giremez hale geldi. Karısı işinden ayrılmak zorunda kaldı, kocasının yaptıklarından dolayı. İnsanların hayatlarında çocukları, eşleri ve aileleri vardır. Yaptıkları onları sosyal hayatta çok ilgilendirir. Karısına ve çocuğuna kendi eşim ve çocuğum kadar üzüldüm. Kendilerine haber gönderdim, sizin için yapabileceğim bir şey varsa sonuna kadar arkanızdayım diye. Yetmez mi insanların yeni maceralar peşinde koşarak ailelerini toplumun yüzüne bakamayacak hale getirmeye nasıl hakları vardır, bunu nasıl yapabilirler bunu anlamak çok zor" diye konuştu.

"BUGÜN BURADA BİR TİYATRO SEYRETTİK"

Bu işlerin son olmayacağını vurgulayan Usta, "Bugün burada bir tiyatroyu seyrettik. Ne Beşiktaş'ın buna ihtiyacı vardı ne Trabzonspor gibi bir kulübün böyle bir muameleye tabi tutulmasına gönlümüz rıza gösterir. Trabzonspor bu akşam burada çok iyi iş çıkardı. Onları tebrik ediyorum. Teknik direktörün de takımın da sonuna kadar arkasındayım. Trabzonspor geliyor. Yönetim istikrarıyla, teknik direktör ve oyuncu istikrarıyla Trabzonspor'un bu akşam neler yapabileceğini bu akşam gördük. Kolay değildi böyle bir atmosferde çıkmak. Biz asla yenilmedik. Başımız dik alnımız ak aslanlar gibi buradan çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

YUSUF ERDOĞAN:"VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ BİR ŞEYİM YOK"

Trabzonsporlu oyuncu Yusuf Erdoğan ise "İki kötü gol yedik. Gol atıp oyuna ortak olduğumuzu düşünüyorum. 70 dakika Trabzonspor'un üstünlüğüyle geçen bir mücadele oldu bugün. İyi ki televizyonlar var da herkes ne olduğunu gördü bu akşam. Biz kendimize yakışanı yaptığımızı düşünüyorum. Belki bu maçı kaybettik ama ilerisi için büyük şeyler kazandığımızı düşünüyorum. Umarım bu oyunumuzu devam ettirerek ilerleyen maçlarda daha iyi Trabzonspor seyrettireceğimizi düşünüyorum. Başkanımız bizi tebrik etti. Başınız dik gezin deyip bizi teselli etti. Biz sahada işimizi yapıyoruz. Artık dördüncü sezonum bu sene Trabzonspor'da. Bazı şeyleri anlamış değilim. Umarım bu olayların sonu gelmiştir diye düşünüyorum. Verilmiş sadakamız varmış bir şeyim yok" dedi.

<< Önceki Haber Kartal Trabzon'u geçti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER