Karşıyaka'da doğalgaz bildirim vergisi için son gün 31 Ocak


İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, kanunla zorunlu hale getirilen ve ay sonuna kadar ödenmesi gereken doğalgaz bildirim vergisi için süre uzatım kararı aldı. Son ödeme tarihinin, 31 Ocak 2016 olduğu açıklandı.

Konutlara doğalgaz ilave edilmesi halinde Emlak Vergisi Kanunu'na göre zorunlu hale getirilen söz konusu vergi, tahsilat aşamasında yığılmalara sebep olunca belediye önlem aldı. Hem belediye içindeki kalabalıkları önlemek hem de yeni yıl öncesi vatandaşları biraz olsun rahatlatmak isteyen yetkililer, son ödeme tarihini 31 Aralık 2015'ten 31 Ocak 2016'ya erteledi.

Yaplıan açıklamada, "Doğalgaz bildirim vergisi, sadece Karşıyaka Belediyesi'nin aldığı bir vergi değil. Yasayla zorunlu hale getirilen bir vergi. Bu konuda yanlış anlaşılmalar yaşanıyor ancak bu, yasal bir zorunluluk. Evine doğalgaz bağlatanlar, yasal süre içinde bildirimde bulunmalıdır. Yasal zorunluluk nedeniyle yapılan bu işlemde mağdur durumda kalmak istemeyen vatandaşlar, bir an önce müracaatlarını yapmalılar. Tahsilat sırasındaki yığılmaları önlemek ve yeni yıl öncesi vatandaşlarımızı rahatlatmak için ödeme süresini bir ay uzattık." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Karşıyaka'da doğalgaz bildirim vergisi için son gün 31 Ocak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER