Karşıyaka Belediyesi kış kampı düzenledi


Öğrencileri sporta yönlendirmek ve doğa sevgisi aşılamak isteyen Karşıyaka Belediyesi, yarıyıl tatiline özel, ücretsiz kış kampı düzenledi. Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi'ndeki beş günlük kampa katılan gençler, yemyeşil bir ortamda hem öğrenme hem de eğlenme fırsatı buldu.

1-6 Şubat 2016 arasındaki kampa, ilçedeki çeşitli okullarda okuyan ve KARGEM'de eğitim gören 39 genç ve eğitmenler katıldı. Bungalov evlerde konaklayan kampçılar, doğa ve orman yürüyüşleri yaptı, spor ve kültür etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Hem fiziki hem de zihni gelişime yönelik bir spor olan oryantiringle tanışma fırsatı da bulan gençler, doğada yön bulma yöntemlerini, pusula kullanmayı ve harita okumayı öğrendi. Kamp günleri film gösterimi, zeybek dersi, dart, karaoke, satranç, mangal partisi gibi çeşitli faaliyetlerle de renklendi. Organizasyona katılan gençlere ayrıca polar mont, eldiven ve şapka hediye edildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı açıklamada, "Gençlerimiz, Yamanlar'da doğayla iç içe bir kamp dönemi geçiriyor. Seçildiğim gün, 'Bu kenti çocuklar ve gençlerle yöneteceğim.' dedim. Ben sizlere güveniyorum. Karşıyaka'da yaşayan insanlar, Türkiye'deki sosyal yaşama yön verecek güçte ve düşünce yapısındadır. Sizler, ülkemizin kuruluş felsefesi olan cumhuriyete sımsıkı bağlı olan gençlersiniz. Karşıyaka'da daha iyi işleri birlikte yapıp sizlerin daha güzel yaşaması için çalışıyoruz. Bu kampı da gençlerimiz hem ekolojik dengeyi öğrensinler hem de yarıyıl tatillerini en iyi şekilde değerlendirsinler diye düzenledik. Biz büyük bir aileyiz, birlikte daha da güçleneceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi kış kampı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER