Karikatüristin işine son verildi

Havuzun amiral gemisi Sabah'ın, karikatüristi Salih Memecan'ın işine son verdiği belirtildi

Karikatüristin işine son verildi

Medyaradar'da yer alan habere göre her yıl geleneksel yeni yıl karikatürü yapan ve seneyi özetleyen Salih Memecan, geçtiğimiz yıl Sabah'ta hükümetin hukuksuzluklarını ortaya koyan ve ince göndermeler olan bir karikatürünü yayınlatmayı başarmıştı ancak bu sene aynı şansı bulamadı. 

Sitenin haberine göre Memecan'ın odası da boşaltıldı.

GEÇTİĞİMİZ YIL ÇIKAN KARİKATÜRÜN TEKRARINA İZİN VERİLMEDİ

S. Memecan 2014'ü özetlediği ve 1 Ocak 2015'te yayınlanan karikatüründe Gezi'den 17 Aralık'a, gazetecilere baskıdan 16 yaşındaki çocuğun gözaltına alınmasına kadar birçok konuda AKP 'ye yönelik eleştirilere imza atmıştı.

İşte geçen yıl yayımlanan ve bu sene tekrarı olur korkusuyla Memecan'ın işine son verilmesine sebep olan o karikatür.





'ESKİSİ GİBİ KOLAY DEĞİL'

Sabah Gazetesi’nde kovulduğu iddiaları ile ilgili Haberdar’a konuşan Salih Memecan, Mayıs ayından beri siyaset çizmediğini söyleyerek “Siyasi karikatür çizmek istemediğim için ayrıldım” dedi. 

Memecan Şöyle devam etti: 

“Siyasi karikatür çizmek istemediğim için bugün itibariyle kendi isteğimle ayrıldım. Zaten aylardır siyasi karikatür çizmiyordum. Bugünde çizmedim. Gazetede sadece Limon-Zeytin karikatürleri devam edecek. Onlarda telifli olarak devam edecek. Gazetenin de belli bir çizgisi var. Bu çizgiler artık bir çok yerde aynı. Eskisi gibi kolay değil. Siyasi görüşleri olanlar böyle yerlerde çok zor durumda. Çizip de yayınlanmayan bir karikatürüm yok. 7. kattaki odam, zaten uzun zamandan beri boştu. Kullanmıyordum.”    

<< Önceki Haber Karikatüristin işine son verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER