"Kardeşliğe kasteden katliamların failleri adaletin önüne çıkarılmadı"



Diyarbakır'da onlarca avukat, adliye binası önünde cübbeli eylem yaparak, Ankara'da vahşice gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri andı, eylemi yapan ve yaptıranları kınadı. Ortak açıklamada, "Son birkaç aydır benzer şekilde yaşanan, toplumumuzun barışına, özgürlüğüne, birlikte yaşama iradesine ve kardeşliğine kasteden hiçbir katliamın failleri bu güne kadar adalet önüne çıkarılmamıştır." denildi. Avukatlar, son aylardaki olaylarda ihmali olanların da bir an önce adalet önüne çıkarılması çağrısında bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, baronun yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda avukat, adliye binası önünde cübbeleriyle eylem yaparak Ankara'daki saldırıyı kınadı. Baro başkanı Tahir Elçi, "Barış ve kardeşlik talebini, barış çığlığını boğmaya yönelik bu vahşi ve alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz." dedi. Toplumun birlikte, bir arada, demokratik ve özgür bir ülkede barış içinde yaşama arzu ve iradesini hiçbir karanlık odak ve vahşi saldırının yok edemeyeceğini belirten Elçi, "Katil ve karanlık güçlerin bu saldırısı halkların barış talebini daha çok güçlendirecektir. Ankara'daki saldırı, yakın tarihimizin barbarca işlenmiş en ağır eylemidir. Bizi yönetenler ve onların emrinde olan, biz yurttaşların güvenliğinden sorumlu güvenlik görevlileri; barış gibi kutsal bir değer, ekmek ve su kadar hayati, toplumsal bir talep olan barışın savunucusu o masum insanları koruyamadılar." ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR KATLİAMIN FAİLİ ADALETİN ÖNÜNE ÇIKARILMADI"

Türkiye'de son birkaç aydır benzer şekilde yaşanan, toplumumuzun barışına, özgürlüğüne, birlikte yaşama iradesine ve kardeşliğine kasteden hiçbir katliamın faillerinin adaletin önüne çıkarılmadığını dile getiren Elçi şunları söyledi: "Adana ve Mersin'de yapılan katliam girişimi, Suruç'ta Türkiye toplumunun adeta vicdanı olan ve Kobanili kardeşlerinin yardımına koşan o gencecik insanlarımızın vahşice katledilişi ve 05 Haziran 2015'te Diyarbakır'da binlerce kişiyi öldürmeyi hedefleyen katillerin arkasındaki karanlık halen de aralanmış değildir. Bizi yönetenlerin, yetkililerin unutmamaları gereken bir gerçeği, buradan, bir Adliye binasının önünden haykırmak isteriz: Türkiye'nin toplumsal barışının tümüyle bozulması istenmiyorsa, Türkiye'nin Suriye'ye dönmesi istenmiyorsa, şehirlerimizin Halep'e dönmesi istenmiyorsa yurttaşları korumak, güvenliklerini almak, yaşam haklarını sağlamak için tam bir kararlılıkla gerekli önlemleri alınmalı, son 4-5 ay içinde yaşanan katliamların failleri, bu katliamların yaşanmasında ihmalleri olan her kim varsa etkili şekilde soruşturularak adalet önüne çıkarılmalıdır. Adli ve İdari makamların hızla ve hemen faillere ulaşarak ve bu vahşi saldırının arkasındaki bütün karanlık tabloyu ortaya çıkarması toplumumuzun sosyal barışı, güvenliği ve geleceği bakımından acil bir görevdir. Saldırıda hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve toplumuza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber "Kardeşliğe kasteden katliamların failleri adaletin önüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER