Kardeşi Darbecilikten tutuklu AKP'li Dişli'nin son icraatı

15 Temmuz’daki darbe girişiminin baş aktörlerinden biri olduğu belirtilen Tümgeneral Mehmet Dişli’nin ağabeyi AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli memleketi Sakarya'da işadamı Yusuf Elturan ile mahkemelik oldu.

Kardeşi Darbecilikten tutuklu AKP'li Dişli'nin son icraatı

 11 yıl AKP il başkan yardımcılığı yapan Elturan, Dişli hakkında tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Elturan, suç duyurusunda Dişli’nin kendisini 'içeri attırmakla tehdit ettiğini ileri sürerek, dosyaya Dişli’nin ses kaydını koydu.

15 Temmuz darbe girişiminde önemli rol oynayan ve TSK'dan atılan Tümgeneral Mehmet Dişli ile ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan Sakaryalı işadamı Yusuf Elturan, darbeci generalin kardeşi olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kendisini tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Dilekçede, “Dişli bana ‘Neden böyle bir şey paylaştın, vali ve savcı ile yakınlığımı biliyorsun. seni içeriye aldıracağım' dedi” ifadesine yer verdi. İşadamı, tehditle ilgili ses kaydını da şikayet dosyasına koydu.

"Valiyle, savcıyla yakınlığımı biliyorsun"

Serdivan Polis Merkezi Amirliği'ne ifade veren işadamı Elturan'ın suç duyurusu şöyle: 

“Kendime ait Facebook sayfamdan gazeteci yazar Süleyman Özışık'ın başkaları tarafından paylaşılan ve benim görüp de paylaşmak istediğim sesli makalesini paylaştım. Aradan 1 gün geçtikten sonra telefonumun rehberimde kayıtlı bulunan Sakarya Milletvekilimiz olan Şaban Dişli, kullanmış olduğum 533 525….. nolu telefonumu 532 246….. nolu telefondan aramış, duymamışım. Daha sonra ben kendini aradım. Bana paylaştığım sesli makale ile ilgili bana ‘neden böyle bir şey paylaştın, vali ve savcı ile yakınlığımı biliyorsun, seni içeriye aldıracağım' dedi."

Serdivan'da 500 kişi çalıştıran büyük bir müteahhit olduğunu belirten Yusuf Elturan, daha önce de AKP'de 11 yıl il başkan yardımcısı olarak aktif siyasetin içinde olduğunu söyledi.

SÖZCÜ

<< Önceki Haber Kardeşi Darbecilikten tutuklu AKP'li Dişli'nin son icraatı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER