Kardan 'Minia-Erzurum' görenleri hayran bıraktı


Uluslararası Kış Kentleri Sempozyumu kapsamında Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi hoca ve öğrencileri farklı bir projeye imza atarak, 'Kardan Erzurum Sokağı' çalışması yaptı. Kardan 'Minia-Erzurum' görenleri hayran bıraktı.

Uluslararası Kış Kentleri Sempozyumu Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nin ev sahipliğinde Türkiye'nin gözde kış kenti olan Erzurum'da gerçekleştiriyor.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi hoca ve öğrencilerinin gerçekleştirdikleri çalışmada, Erzurum'un simgesi olan Kümbet, kale, çeşmeler, üç kümbetler, cumbalı evler, eski Erzurum evlerini karla simgeledi.

Ekibin başında çalışmaları takip eden Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kadir Tuzcu, projenin uluslararası bir proje olduğunu söyledi. Tuzcu projenin amacının 'Kardan Erzurum Sokağı' oluşturmak olduğunu ifade etti.

Projenin Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan Yılmaz ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Bulat ve ekibinin ortak çalışması olduğunu kaydeden Tuzcu, "Kardan Erzurum Sokağı'nı, yurt dışından gelen misafirlere nostalji olsun diye yaptık. Projede, Erzurum'un simgeleri olan kümbet, kale, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi var. Çalışma bugün sona erecek ve yarın açılışı yapılacak." dedi.

Yurt içi ve yurt dışından konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen sempozyum yarın sona erecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kardan 'Minia-Erzurum' görenleri hayran bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER