Karbonmonoksit gazından zehirlenen ailenin ardından dram çıktı


Gaziospanpaşa'da karbonmonoksit gazından zehirlenmesinden hayatını kaybeden anne Hediye Üzüm (35) ile çocukları Baran (9), Rojhad (6) ve Zeynep'in (4) ölümünün ardından dram çıktı. Komşuları, annenin maddi sıkıntı nedeniyle apartman merdivenlerini yıkayarak çocuklarını okutmaya çalışdığını söyledi. Arkada, ilkokul 1. sınıfa giden Rojhad'ın sınıf arkadaşlarıyla birlikte çektirdiği gülümseyen fotoğrafı kaldı.

Dün gece saat 01.30'da anne ve 3 çocuğu Hürriyet Mahallesi Paşa Çayırı Caddesi 140 numaralı apartmanın bodrum katında karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. 4 cansız beden komşularının da yardımıyla evden çıkarılarak Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

O anları anlatan komşu Cemal Demirbilek, "Bir ses oldu. Kavga oldu sandım. Balkona çıktım. Eve girdik. Hepsi banyoda donmuş kalmışlardı. Tahmin ediyorum en az 4 – 5 saat olmuştu. Çocukları çıplaktı banyo yaptırıyormuş. Beyini tam tanımıyorum ama kendisi çocuklarıyla beraber merdivenleri silerdi. 'Bir gün burada zehirleneceğim. Bir ev bulup da çıkamadım.' diyormuş komşuya. Banyodaki şofbenden zehirlendiler. Çocuklarına birlikte banyo yaptırıyormuş. Allah rahmet etsin. Ev sahibi çıkmalarını söylüyordu. Onlar da ev bulamıyordu." şeklinde konuştu.

Mahallede esnaf Murat Yıldız, "Bize geldi kiralık daire aradığını söylemişti. Çocukları caddede oynardı. 1 yılı aşkın burada oturuyorlardı." dedi.

Ailenin ölümüne tepki gösteren mahalle sakini Ali Bağbul, "Tek kabahatleri fakir olmaları. Ev sahipleri ay başı geldiğinde kira alma derdinde. Eski binalar bunlar. Doğalgaz bakımları neden yapılmıyor?" ifadelerini kullandı.

Bazı komşuları ise anne Hediye Üzüm'ün, "Biz bu doğalgazdan bir gün zehirleneceğiz." diyerek, ev aradığını söyledi.

Sakarya İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencisi Rojhad'ın sınıf arkadaşı ve annesi de eve geldi. Durumlarının iyi olmadığını belirten kadın, "'Çocuklarıma elbise alamadım' diyordu. Durumları hakikaten kötüydü. Temizlik yaparak çocuklarını okutmaya çalışıyordu." diye konuştu.

İtfaiye ve doğalgaz ekiplerinin evde incelemesi devam ediyor. Polisin de olayla ilgili soruşturması sürüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Karbonmonoksit gazından zehirlenen ailenin ardından dram... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER