Karateciler dünya arenasında yarın mindere çıkıyor

Karateciler dünya arenasında yarın mindere çıkıyor

9. Dünya Ümit, Genç Ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası yarın başlıyor. Türk karateciler dünya arenasında madalya umuduyla mindere çıkıyor.

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Milli Takımı, Endonezya'da organize edilecek Dünya Şampiyonası'nda yarın tatamiye çıkacak. Karate dünya takviminde yılın en önemli organizasyonları arasında olan 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, Endonezya'nın ev sahipliğinde yarın başlıyor. Başkent Cakarta'daki organizasyonda 91 ülkeden 1425 sporcu mücadele edecek.

Ice Spor Salonu'nda yapılacak Dünya Şampiyonası'nda 33'ü ferdi, 2'si takım dalında madalya dağıtılacak. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Milli Takımı, tüm kategorilerde madalya mücadelesi verecek.

1999 yılından bu yana düzenli olarak iki yılda bir organize edilen şampiyonada Karate Milli Takımı, 18 bayan, 20 erkek sporcuyla ülkemizi temsil edecek.

12 Kasım Perşembe günü başlayacak şampiyonanın ilk gününde ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde ferdi kata mücadeleleri yapılacak. 13 Kasım Cuma günü ümitler kumite, 14 Kasım Cumartesi günü gençler, 15 Kasım Pazar günü ise 21 yaş altı kumite ile takım kata dalında madalyalar sahiplerini bulacak.

2013'TE 11 MADALYA

Bu yıl dokuzuncusu organize edilecek şampiyona tarihinde Türkiye toplamda 18 altın, 18 gümüş ve 28 bronz madalya kazandı.

2007 yılında Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nı İstanbul'da düzenleyen Türkiye Karate Federasyonu, 2007 ve 2011 yılında beş dünya şampiyonu çıkarmıştı.

Tüm şampiyonalarda aralıksız mücadele eden Karate Milli Takımı, 2013'te İspanya'da yapılan şampiyonayı da 2 altın, 4 gümüş ve 8 bronz madalya ile tamamlamıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Karateciler dünya arenasında yarın mindere çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER