Karahan: Maden şirketleri Cerattepe'yi terk etmeli

Karahan: Maden şirketleri Cerattepe'yi terk etmeli

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Ankara'da yaptıkları görüşmelerde maden şirketi ve emniyet güçlerinin Cerattepe'yi terk etmesi gerektiğini talep ettiklerini söyledi.

Artvin'den Cerattepe'deki durumları görüşmek için Ankara'da Başbakan ve bakanlarla görüşmeye giden Yeşil Artvin Derneği yetkilileri, halkı bilgilendirmek için Halitpaşa Meydanında basın toplantısı yaptı.

Dernek başkanı Karahan, "Cerattepe mücadelesi 20 yıldır sürüyor ama hiç böyle bir zulmü ve baskıyı görmedik. 20 yıllık mücadele deneyimi ile demokratik tepkimizi barışçıl eylemlerimizle, basın toplantıları, mitinglerle, panellerle göstermeye çalıştık. Ancak son 15 gün içerisinde yaşadığımız olaylar nedeniyle bu ilde huzur ve güven içerisinde yaşamaktan çıktık, gaz bombaları, plastik mermiler günlük yaşam içerisinde olağan şeyler haline geldi." dedi.

Nur Neşe Karahan, "Son 15 günde yaşanan olaylar ve halka reva görülen bu zulüm sadece Artvin'de yaşayan halkı değil diğer bütün illerdeki Artvin'lileri ve bütün ülkedeki çevre dostlarını da rahatsız etti." diye konuştu.

ARTVİN VALİSİ BAŞBAKAN'I DİNLEMEDİ

Başbakan'ın konuya gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür ettiklerini belirten Karahan, şunları ifade etti: "Üzüntü verici olan bu görüşmelerin yapıldığı sırada başbakan ülke gündemini günlerdir meşgul eden bir konuda çözüm bulmak için çaba gösterirken, ilin yöneticileri başbakanın çabasını adeta yok sayarak ve umursamayarak maden şirketine yer teslimi yapma çalışması yapmış, bir hukuksuzluğu örtmek için kamu idaresinin başında bulunan kişinin verdiği sözü görmezden gelmiştir. "

Bölgeye maden şirketi kurmak isteyen şirketin Cerattepe'yi terk etmesini isteyen Yeşil Artvin Derneği Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanın sözüne göre zaten çalışma yapılmayacağına göre maden şirketinin alanda kalmasının bir anlamı yoktur. Yine maden şirketinin bekçiliğini yapan ve 7 ilden getirilerek üzerimize yığılan jandarma ve polis güçleri ilimizden çekilmelidir. Bir normalleşmenin başka imkanı yoktur."

Dernek Başkanı Karahan, validen ısrarla basın mensupları ile beraber Cerattepe'ye çıkma izni istedikleri ama sadece 10 kişiye izin verildiği kaydetti.

GENÇLER KAPSÜL AĞACI YAPTI

Öte yandan gençler emniyet güçlerinin orantısız güç kullanarak kullandığı gaz kapsüllerinden ağaç yaparak içlerine çiçek koymaları dikkat çekti. Kapsüllerin içine çiçekler koyan gençler, ağaca yazdıkları 'kapsüller fidana dönmeli Artvin'de' yazısıyla tepkilerini gösterdi.

Bu arada Mersin'in Mezitli ilçesinden gaz bombalarına karşı kullanılmak için gönderilen limon halka dağıtıldı.



CİHAN
<< Önceki Haber Karahan: Maden şirketleri Cerattepe'yi terk etmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER