Karadenizliler, Niğdeli vatandaşları hamsiye doyurdu


Niğde Karadenizliler Derneği, Niğde Kent Ormanı'nda hamsi festivali düzenledi. Festivalde 1 ton hamsi ikram edildi.

Festivale Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçkun, Jandarma Alay Komutanı İbrahim Taşkın, kurum müdürleri ile birçok vatandaş katıldı. Festival kapsamında 15'e yakın mangal kuruldu. Izgaraya tek tek dizilen 1 ton hamsi, mangallarda pişirildikten sonra vatandaşlara ikram edildi. Kemence, tulum çalınarak Karadeniz yöresine ait oyunlar oynandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalde, söylenen şarkılar eşliğinde horon tepildi.

Niğde Vali yardımcısı Abdullah Uçkun, "Karadenizliler Derneği Başkanı, Niğde'de yaşayan Karadenizlileri bir araya getirdi. Böyle güzel bir günde bizleri davet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bizler de birer fahri Karadenizliyiz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum." dedi.

Niğde Karadenizliler Derneği Başkanı Mustafa Uysal ise şunları söyledi: "Karadenizliler Derneği olarak 4. Hamsi Festivali'ni düzenliyoruz. Daha önceki festivallerimizde 500 kilo hamsi ikramımız olmuştu, bu yıl 1 ton hamsi alarak Niğdeli hemşehrilerimize ikram ettik. Karadenizli olmakla, Karadeniz'in havasını Niğde'ye getirmekle onur ve heyecan duyduk. Vatandaşlarımız bir taraftan hamsilerini yiyorlar bir taraftan horonlarını oynuyorlar. Bizleri yalnız bırakmayan sevgili hemşehrilerime ve Niğde halkına festivalimize katılmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Karadenizliler, Niğdeli vatandaşları hamsiye doyurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER