Karadeniz Bölgesinde organ nakli bitti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde karaciğer nakilleri bitti.

SHABER3.COM

Her yıl yüzlerece kişiye yapılan Karaciğer nakli tasfiye operasyonları sebebiyle artık yapılamaz hale geldi. Bölgenin en büyük iki hastanesinde organ nakli yapabilecek cerrah kalmadı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde karaciğer nakillerini yapan 2 öğretim üyesinden birinin ihraç edilmesi, diğerinin ise istfa etmesi sonucu bölgede karaciğer nakilleri yapılamaz duruma geldi. Samsun ve Trabzon bölgesinde karaciğer nakli bekleyen hastalar başka bölgelerdeki hastanelere sevk ediliyor.

Karaciğer nakli yapan cerrahların görevden ayrılmasının ardından iki hastanede de yaklaşık 9 aydır karaciğer nakli yapılamaz hale geldi. Karaciğer nakli ameliyatının Karadeniz Bölgesi'nin en önemli iki üniversite hastanesinde yapılamaması ise nakil bekleyen hastaları mağdur etti. Hastalar en yakın olan Erzurum ve Ankara'daki hastanelere yönlendirildi. 

YENİ CERRAHLAR ARANIYOR

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yeniden karaciğer nakli ameliyatlarının başlatılabilmesi yeni cerrahlar aranıyor. Ancak Dünya'da da çok az sayıda doktorun yapabildiği bu ameliyatları yapabilecek cerrahların nasıl bulunacağı ise merak konusu 


<< Önceki Haber Karadeniz Bölgesinde organ nakli bitti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER