Kandilde Müslümanlar camilere akın etti

Kandilde Müslümanlar camilere akın etti

Mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili nedeniyle Sivas'ta vatandaşlar camileri doldurdu. Camilere akın eden vatandaşlar, mübarek gecenin manevi havasından istifade etmeye çalıştı. Gecede, Müslümanların huzura ermesi için dua edildi.

Regaip Kandili nedeniyle Paşa Caminde düzenlenen programda Mevlid'i Şerif'in yanı sıra Kur'an-ı Kerim okundu. Soğuk havaya rağmen camiyi dolduran vatandaşlar, geceyi ihya etmek için çalıştı. Daha sonra Müftü Recep Şükrü Balkan, Regaip Kandilinin öneminden bahsederek, Peygamberimizin bu gecede dünyaya teşriflerinin müjdelendiğini aktardı. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Balkan, 3 ayların İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. 'Yeryüzü meleklerinin Regaip gecesinde Kabe'de toplanarak, Recep ayında oruç tutanların affedilmesi için dua ettiği…' yönündeki Hadis-i Şerif'i hatırlatan Müftü Balkan bu ayda oruçlu olmanın günahların affı için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Okunan hatmi şerif ve mevlit duasını yapan Müftü Yardımcısı Hüseyin Karayaka ise Regaip gecesi hürmetine İslam alemine huzur ve barış gelmesini dilerken, mazlumların ferahı, zalimlerin ise ıslahı için dua etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kandilde Müslümanlar camilere akın etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER