Kanal D'ye 900 bin liralık Ayşe öğretmen cezası


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), öğretmen olduğunu söyleyerek Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'a Diyarbakır'dan canlı bağlanan Ayşe Çelik'in kullandığı ifadeleri terör propagandası kabul ederek Kanal D'ye 900 bin TL ceza kesti.

Sözcü'nün haberine göre RTÜK, Beyaz Show'a telefonla Diyarbakır'dan bağlanarak, 'çocuklar ölmesin' diyen Ayşe Öğretmen'in sözlerini 'terör propagandası' saydı ve Kanal D'ye rekor bir ceza kesti. AKP ve MHP'li üyelerin kararıyla verilen cezaya göre Kanal D, o ay aldığı reklam gelirlerinin yüzde 2'sini ceza olarak ödeyecek. Bu rakamın da yaklaşık 900 bin lira olacağı öğrenildi.

Kanal D'nin yüksek oranda ceza almasına neden olan RTÜK raporunda da tartışma yaratacak ifadelere yer verildi. 'Programa katılan konuğun terör örgütünün kullandığı lisanı kullanmak suretiyle' ifadelerine yer verilen raporda, "Devletin terör örgütüne yönelik yürüttüğü askeri operasyonları masum insanların ölümüne sebep olan eylemler şeklinde ifade ettiği kanaatine varılmış olup, konuğun kullandığı söylemin, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterme amacı taşıdığı izlenimi oluşmaktadır." denildi.

RTÜK raporunda, programın sunucusu Beyazıt Öztürk ile ilgili suçlamalar da yer aldı. Raporda, "Program sunucusu hiç müdahalede bulunmadığı gibi, programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsı alkışlattırarak kişinin yaptığı açıklamaları desteklemiştir." ifadelerine yer verildi.

AYŞE ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a Diyarbakır'dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik, şunları söylemişti:"Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O tertemiz çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın."

AYŞE ÖĞRETMEN İFADE VERMİŞTİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Çelik'in 8 Ocak'ta telefonla bağlandığı Beyaz Show'da söylediği sözler nedeniyle 'terör örgütü propogandası' yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. 14 Ocak'ta savcıya ifade veren Çelik, terör örgütü propagandası yapmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söylemişti.

Eleştiriler üzerine Kanal D Haber'e çıkan program yapımcısı Beyazıt Öztürk, "Terör örgütünü alkışlatmak gibi bir durum yok. İstemeden kırdıklarım olduysa özür dilerim." demişti. CİHAN
<< Önceki Haber Kanal D'ye 900 bin liralık Ayşe öğretmen cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER