Kan Grubu ve Covid-19 arasındaki ilişki ispatlandı

Çin’deki sağlık kuruluşlarında, ABD’deki Columbia Üniversitesi’nde ve İran’daki Mazandaran Üniversitesi’nde bağımsız araştırmalarda insanların kan grubu ile yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) ağırlık derecesi arasındaki bağ teyit edildi.

SHABER3.COM

The New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan çalışmaya göre Çinli, Amerikalı ve İranlı bilim insanları kan grubu ile yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) ağırlık derecesi arasındaki bağı doğruladı.

Araştırmacılar, "A" kan grubu taşıyıcılarında Koronavirüs enfeksiyonu sebebiyle Covid-19’u ağır geçirme riskinin en yüksek olduğu sonucuna vardı. 

A GRUBU EN RİSKLİ GRUP

Bununla birlikte "B" ve "AB" kan grubunun hastalığı ağır geçirme riskinin "A" grubuna kıyasla daha düşük, ancak "0" grubuna göre daha yüksek olduğu tespit edildi.

Uzmanların, “Kan grubunun etkisi, incelediğimiz risk faktörleri (yaş, cinsiyet, hipertansiyon, diyabet, aşırı kilo, kronik kardiyovasküler hastalıklar ve akciğer hastalıkları) ile açıklanmıyor.” şeklindeki açıklamasından kronik hastalıkların Covid-19’un ağırlık derecesine etkisinin araştırılmadığı anlaşıldı.
<< Önceki Haber Kan Grubu ve Covid-19 arasındaki ilişki ispatlandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER