Kalp krizinden hayatını kaybeden KHK'lı, GSS borcu sebebiyle doktora gidememiş

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde belediyede itfaiye çavuşluğu yaparken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden olan 55 yaşındaki Diyanet Elagöz hayatını kaybetmişti.

Kalp krizinden hayatını kaybeden KHK'lı, GSS borcu sebebiyle doktora gidememiş

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduruğu itfaiye çavuşu Diyanet Elagöz’ün 10 gündür göğüs ağrısı çektiği, ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olduğu için hastaneye gidemediği ortaya çıktı.  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğu, şahsi Twitter hesabında, “10 gündür ‘Göğsüm ağrıyor ama ihraç edildim sigortam kesildi, GSS’mi de ödeyemedim’ demiş, doktora gidememiş! Dün kalp krizi sonucu öldü! Muktedirlerin suç ve günahları kabarıyor, vicdanlar sızlıyor.” ifadelerini kullandı.



BERAAT ETMESİNE RAĞMEN GÖREVE İADE EDİLMEDİ

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde belediyede itfaiye çavuşluğu yapan 55 yaşındaki evli 7 çocuk babası Diyanet Elagöz’ün hayatı bir gecede ilan edilen KHK ile değişti. 

İki ay açıkta kaldı, akabinde ihraç edildi. Oto yıkama dükkanı açtı. Yargılama sonunda beraat etti. Yetmedi, Elbistan Cumhuriyet Başsavcalığını bile tazminata mahkum ettirdi ancak Olağanüstü Hâl (OHÂL) Komisyonu’na yaptığı başvuru reddedildi. Komisyon, kesinleşmiş mahkeme kararlarını bile yok sayarak Elagöz’ün göreve iade talebini kabul etmedi.

HİÇ BİR UMUDUM YOK!

Diyanet Elagöz, KHK TV’ye konuşmuştu. Şöyle diyordu 8 dakikalık röportajda: “Hiç bir umudum yok. Çocuklarım adına da kendi adıma da… Ben 50 sene vatana millete hizmet için yaşamış bir insanım. 55 yaşından sonra vatan haini ilan edildim, ortalığa atıldım. Neyine uğraşayım, ne umudum olacak! Amcama anlatamıyorum, babama anlatamıyorum, dedeme anlatamıyorum durumumu.”


<< Önceki Haber Kalp krizinden hayatını kaybeden KHK'lı, GSS borcu sebebiyle... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER