Kalkınma Bakanı Doğan: Atamalarla ilgili genelgenin iptali yönünde konuşacağız


Seçim hükumetine HDP kontejanından giren Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Resmi Gazetede yayınlanan bazı istisnalar dışında kamudaki atamaların durdurulması kararı ile ilgili olarak, genelgenin iptali yönünde konuşacaklarını söyledi.

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, makamında bir basın toplantısı düzenledi. Ülkenin temel konusunun öncelikle kanın acilen durdurulması ve barışın yeniden inşa edilmesi olduğunun altını çizen Doğan, "Burada hiçbir canın, hiçbir candan ne hükümet değerlidir, ne siyasi geleceğimiz, ne de partiler değerlidir." dedi. Doğan, "Ülke çocuklarının bir hiç uğruna canlarını vermesini kabul edilemez bir durum olarak görüyoruz. Bakanlar Kurulu'nda da bu konuyu dile getirerek ülkenin acilen bir barışa ihtiyacı olduğunu, barışın nasıl tesisi edileceği konusunda da Bakanlar Kurulu'nda da bu konuyu tartışacağız." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında "Bakalım barajlara yapılan saldırılar konusunda nasıl bir tutum takınacak ve kalkınma projelerine verilen desteğin yanında mı duracak" ifadelerinin sorulması üzerine şunları kaydetti: "Biliyorsunuz şu anda bölge karanlık ilişkiler içerisinde bir süreci yaşamaktadır. Kimin ne yaptığı belli olmayan bir süreç yaşanıyor Biz araçların makinaların yakılmasına karşıyız. Bu makinalar halkın değerleridir. Ekonomik yapımımızın ürünleridir. Onun için biz kesinlikle araçların yakılmasına karşıyız. Ama yapılan barajlar halkımızın lehine ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyorsa doğru bulmaktayız." ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun "Çok uzun zamandır bazı gazeteciler bu tip programlara katılamıyorlardı. Bundan sonra her kuruma Bakanlığınızın toplantısına açık olacağı anlamına mı geliyor?" sorusuna "Kesinlikle böyle" cevabını verdi.

'YEŞİL YOL' PROJESİNİ VATANDAŞLARLA GÖRÜŞECEĞİZ

Doğu Karadeniz'de yapılması planlanan 'Yeşil Yol' projesi ile ilgili soru üzerine Doğan, projeyi özellikle sivil toplum örgütleri başta olmak üzere oradaki vatandaşlarla görüşeceklerini belirterek şunları kaydetti: "Ekonomik anlamda bu projeye bakışımız özellikle Bakanlığımızın bir müşavirlik hizmeti verdiğini biliyoruz. Çok önemli teşkilatları olan bir bakanlık. Biz halkımızla birlikte bu projeleri üreteceğiz. Özellikle Doğu Karadeniz ile ilgili Sivil toplum örgütleri olmak üzere orada halkımızla görüşeceğiz. Bu projelerin tüm detaylarını ortaya çıkartacağız ve bu kararımızı o şekilde oluşturacağız. Bizim odaklandığımız nokta oradaki ihtiyacın olup olmadığı halkın ne düşündüğü ve ekolojiye vereceği zarardır. Bu araştırmalardan sonra en kısa zamanda neticeye ulaşacaktır."

'TEZKERE GELDİKTEN SONRA KONUŞACAĞIZ'

Doğan, "Irak ve Suriye tezkeresi Meclise geldiğinde nasıl bir tutum sergileyeceksiniz" sorusuna karşılık olarak şunları söyledi: "O tezkere geldikten sonra konuşuruz. Nasıl ülkemizde barışı egemen kılmak istiyorsak, Ortadoğu halklarının da çektiğini herkes biliyor burada. Ortadoğu'da kalıcı bir barışı inşa etmek, halkların bir arada eski kadim ilişkilerine ulaşabilmesi için dışarıdan müdahalelerin doğru olmadığın düşünüyor partimiz. Bu süreç yaşandığında görüşlerimizi ayrıca bildiririz."

Seçim güvenliğine yönelik soruya ise Doğan, "En önemli sorunlardan biri seçim güvenliği. Parti olarak hassasiyetimizin en yüksek ulaştığı nokta biriside budur. Bunu bir an önce tesisi etmekte hükümetin görevidir. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız ve güvenli bir seçim atmosferinin oluşturması için çalışacağız." cevabını verdi.

'ATAMALARLA İLGİLİ GENELGENİN İPTALİ YÖNÜNDE KONUŞACAĞIZ'

Resmi Gazetede yayınlanan bazı istisnalar dışında kamudaki atamalar durdurulması hatırlatılarak, "Bu karar seçim hükümetinde yer alan Bakanların kadrolaşmasının önüne geçmek için çıkarılmış bir karar olarak değerlendiriliyor. Siz neler söyleyeceksiniz?" ilişkin soruya Doğan, "Burada esas olan bu işin ehli olan ve liyakati olan kişiler tarafından yapılması meselesidir. Bu konuda maalesef daha önceki hükümetlerin çok kötü sicilleri var. Bunu da değerlendirmeye alıp görüşeceğiz." diye konuştu.

"Atamalarla ilgili genelgeyi ne yönde görüşeceksiniz, bu genelgenin iptali konusunda bir görüşme mi farklı bir çözüm yolu mu?" şeklindeki soruya karşılık da Doğan, "Bence genelgenin iptali yönünde konuşacağız." dedi.

Terörle mücadele kapsamında özellikle PKK'nın Kandil'deki üst düzey yöneticileri hakkında ihbarda bulunanlara para ödülleri verileceği yönündeki haberler hatırlatılarak, "Bakanlar Kurulunda böyle bir tartışma açılırsa sizin tavrınız ne olur?" sorusu üzerine Doğan, "Çözüm bu değil, bu ülkede kanın durdurulması meselesi 'Kandil' meselesi değil. Burada kalıcı bir barışın, onurlu bir barışın nasıl tesis edileceğine ilişkin HDP'nın politikası ortadadır. Acilen savaşa 'dur' dememiz gerekiyor ve barışı inşa etmemiz lazım. Temel mesele budur." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Doğan: Atamalarla ilgili genelgenin iptali... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER