'Kalkınma ajanslarının sıkıntılarını gidermeye çalışacağız'

'Kalkınma ajanslarının sıkıntılarını gidermeye çalışacağız'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kalkınma ajanslarının yeniden yapılanma ihtiyacını dile getirerek, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'a dosya sundu. Doğan ise kalkınma ajanslarının işleyişi konusunda sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, "Dosyayı incelecek ve bu konuda düzenleme yapılması için çalışmada bulunacağız." dedi.

Bakan Doğan, EBSO'yu ziyaret etti. EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile biraraya geldi. Yorgancılar, ziyarette İzmir sanayisi hakkında bilgi aktardı. Ayrıca kalkınma ajanslarının işleyişiyle ilgili sıkıntılara dikkat çekti. Kalkınma ajanslarının, yerelde kalkınma ve sivil toplum kuruluşları modeliyle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Yorgancılar, konu ile ilgili hazırladıkları dosyayı Doğan'a sunarak, "Kalkınma ajanslarının yeniden yapılanması gerekiyor." dedi.

'GÜVEN VERMEYEN BİR ORTAM SÖZ KONUSU'

Bakan Müslüm Doğan ise makro ve mikro düzeyde ülke kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini belirtti. Kısa süreli bir hükümet olmalarına rağmen bu konuda fikir üretmeye ve çözüm konusunda çabalamaya hazır olduklarını söyledi. Bakan Doğan, şöyle konuştu: "Sanayi ve sanayicilerin sorunlarını dile getirdik. Ülkemizin çok ciddi sorunları var. Güvenlik konusunda güven vermeyen bir Türkiye ortamı söz konusu. Sanayicinin ve yatırımcının, çalışabilmesi için güvenli bir zemin aradığını hepimiz bilmekteyiz ama bize de bir misyon biçtiklerini görüyoruz. Biz de bize biçilen misyonu yerine getireceğimizden şüpheleri olmaması gerektiğini söyledik. Bu vatan bizim. Ziyarette yaptığımız görüşmede yeniden 7 Haziran şartlarına dönülmesi gerektiği, barış, birlik ve beraberlik ortamının sağlanması konusunda karara vardık." CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER