Kale Volkan'a emanet

Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Fenerbahçe'de hedeflere yaklaşıldıkça kadrodaki bazı pozisyonlar şekillenmeye başladı.

Kale Volkan'a emanet

Teknik direktör Vitor Pereira, sezon başından beri kaleyi ligde Volkan Demirel'e, Avrupa yolunda ise ağırlıklı olarak Fabiano'ya emanet etti. 

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Shaktar Donetsk'e karşı iki maçta da forma giyen Volkan Demirel, kaybedilen "Devler Ligi" şansından sonra iki numaralı kupa olan UEFA Avrupa Ligi'nde Yunan ekibi Atromitos ile oynanan Play-off maçlarında da kaleyi koruyan isimdi. 

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Sarı-lacivertli ekipte kale artık Brezilyalı kaleci Fabiano'nun olacaktı. Zaman zaman Avrupa Ligi'nde ilk 11'de oynaması tartışılan Fabiano, sadece sakatlığından dolayı Amsterdam'da oynanan Ajax mücadelesinde kadroda yer alamayıp, Fenerbahçe'nin kalesinde Volkan Demirel yer almıştı.

BİR HAFTA ÖNCE PEREIRA, "VOLKAN LİGDE, FABIANO AVRUPA'DA" DEMİŞTİ

Teknik direktör Pereira, düne kadar hem kadro seçimlerinde, hem de verdiği demeçlerde ligde Volkan'a, Avrupa'da Brezilyalı kaleci Fabiano'ya görev vereceğini tüm spor camiasına ezberletmişti.

Fakat UEFA Avrupa Ligi'nde gelen son 16 turu ve rakibe göre muhtemel çeyrek final şansı Sarı-lacivertlilerde yeniden 1 numaralı forma konusunu alevlendirdi. 

Yönetim ve Başkan Aziz Yıldırım'ın, kalede Volkan Demirel'in görev alması yönünde Pereira'ya baskı yaptığı hafta başından beri medyada yer alırken, bu haberlerin dün oynanan Braga maçında da etkili olduğu öne sürülüyor. 

Geçen hafta Amed Sportif Faaliyetler’e karşı oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Portekizli teknik adam, "Sezon başında 3 kalecimle toplantı yaptım. Volkan'a ligde, Fabiano'ya Avrupa'da, Ertuğrul'a da kupada görev vereceğimi söyledim. Şu ana kadar hem takımın, hem de benim beklentilerimi karşıladılar. Bazı maçlarda hatalar da, harika kurtarışlar da yaptılar. Onlara inanmaya devam etmem için yeterli güveni verdiler" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

1 HAFTA SONRA KALE FABİANO'YA DEĞİL VOLKAN'A EMANET

Pereira'nın 1 hafta içinde tüm sezon uyguladığı seçiminden vazgeçmesinin sebebinin Başkan Aziz Yıldırım olduğu tahmin ediliyor. Zira hem Sarı-lacivertliler için hedefler yaklaşıyor, hem de Milli Takım için son derece önemli bir isim olan Volkan Demirel'in, EURO 2016 öncesi yeniden Ay-Yıldızlı forma ile buluşması yolunda formda kalması hedefleniyor. Görünen o ki Türkiye Kupası'nda da yarı final maçlarında ve finale kalınması durumunda kaleye Ertuğrul ve Fabiano'nın yerine yine Volkan geçecek. 

<< Önceki Haber Kale Volkan'a emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER