Kalaycı: Şehitlerimizin tüm çocukları devlet kurumlarında istihdam edilmeli


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "Şehitlerin 1'den fazla çocuğu varsa sadece 1'ine istihdam hakkı tanınmakta, diğerlerine sahip çıkılmamaktadır. Aziz şehitlerimizin tüm çocukları herhangi bir kısıtlama olmaksızın devlet kurumlarında istihdam edilmelidir." dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM'de torba tasarı görüşmelerinde 'Engelliler, Malul Gaziler ve Şehit Çocukları' ile ilgili açıklama yaptı. Kalaycı, 2013 yılında çıkarılan 6495 sayılı kanun uyarınca 65 yaş aylığı ve engelli aylığı bağlanmasında kendi gelirleri yerine ailelerinin gelirinin esas alınmasının, birçok yaşlı ve engellinin aylığının kesilmesine yol açtığını söyledi. Kalaycı, 'Muhtaç değilsin' denilerek aylığı kesilen veya başvurusu reddedilen engelliler bu defa ailelerinin yanına muhtaç bırakılmışlar, diğer aile bireylerine bağımlı hâle getirilmişlerdir. Bu durum mutlaka düzeltilmelidir. Engellilerin muhtaçlık durumlarının belirlenmesinde ailelerinin geliri yerine kendi gelirleri esas alınmalıdır. Engelli bireylerin haklarını geliştirmek, eşit fırsatlara sahip olmalarını güvence altına almak, engellilerin yetenekleri ve potansiyelleri doğrultusunda gelişmelerini, onların ekonomik ve sosyal refahını sağlamak, devletin görevlerinden biridir. Bugün ek ödeme dâhil engel oranına göre 326 lira ve 489 lira olan engelli aylıkları ile 217 lira olan 65 yaş aylığı çok yetersiz durumdadır. 65 yaş üç aylığı 900 liraya, engelli üç aylığı bin 200 liraya ve başkasının yardımına muhtaç engelli üç aylığı bin 800 liraya yükseltilmelidir." ifadelerini kullandı.

"ENGELLİ KONTENJANI ARTIRILMALI VE SÜRATLE ATAMA YAPILMALI"

Kalaycı, şöyle devam etti: "Engellilerin işe yerleştirilmeleri, üretime katılmaları ve topluma kazandırılmaları temin edilmelidir. Bu amaçla kamuda engelli kotaları yüzde 5'e çıkartılmalı ve münhal engelli kontenjanlarına süratle atama yapılmalıdır. Doğuştan ya da işe girmeden önce engelli olup çalışma gücünün en az yüzde 60'ını kaybedenlerin de malul sayılması için gerekli yasal düzenleme yapılmalıdır."

"HİÇBİR GAZİMİZ MAĞDUR EDİLMEMELİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ve emniyet teşkilatında görevini yaparken yaralanmaları sebebiyle malul olan, ayağını, kolunu, gözünü ya da bir başka organını kaybeden gazilerin ortez, protez ve diğer iyileştirici araç ve gereçleri bu şart nedeniyle temin edemediğini kaydeden Kalaycı, "Bunun için ödenmesi istenen bedele maddi güçleri yetmemekte ve mağdur olmaktadır. Gazilerimizi mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu itibarla, 3713 sayılı Kanun kapsamına girmesine dahi atış, tatbikat veya diğer ateşli silah yaralanmaları nedeniyle malul olan gazilerimizin sağlık kurulu raporuyla ihtiyaç duydukları her türlü ortez, protez ve diğer iyileştirici araç ve gereçlerin herhangi bir kısıtlama getirilmeksizin Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanması için gerekli yasal düzenleme yapılmalıdır." açıklamasında bulundu.

"ŞEHİTLERİMİZİN TÜM ÇOCUKLARINA İŞ İMKANI VERİLMELİ"

Tasarının 13'üncü maddesinde şehit aileleri ve gazilerin istihdam hakkıyla ilgili düzenleme yapılmakta olduğunu anlatan Kalaycı, şunları kaydetti: "Hak sahiplerinin atamalarını yasayla öngörülen 2015 yılı sonuna kadar yapmayan Hükûmet, şimdi süreyi 2018 yılı sonuna uzatmaktadır. Hak sahiplerinin başvurusuna müteakip en geç bir ay içinde atanmalarını sağlayacak daimi bir düzenleme yapılmalı, atamalarda gecikmeye meydan verilmemelidir. Şehitlerin 1'den fazla çocuğu varsa sadece 1'ine istihdam hakkı tanınmakta, diğerlerine sahip çıkılmamaktadır. Aziz şehitlerimizin tüm çocukları herhangi bir kısıtlama olmaksızın devlet kurumlarında istihdam edilmelidir."
CİHAN
<< Önceki Haber Kalaycı: Şehitlerimizin tüm çocukları devlet kurumlarında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER