Kahramanmaraş Emniyetindeki işkenceci polisler ortaya çıktı

Daha önce birçok kez işkence ve kötü muamele iddialarıyla gündeme gelen, Kahramanmaraş Emniyeti’nin işkenceci polisleri deşifre olmaya başladı.

SHABER3.COM

Şüphelilerin kafalarına silah dayayarak zorla belge imzalatmaya çalışma, şüphelileri eşlerine tecavüz etmekle tehdit, erkeklere tecavüz edenler koğuşuna atmakla tehdit, fiziki şiddet ve darp, Adli Tıp muayenesinden kaçırma… Liste uzadıkça uzuyor. Listenin failleri Kahramanmaraş Emniyeti’nin bazı polisleri.

İşkenceci KOM Polisleri

Magduriyetler.com sitesine göre bu işkenceleri yapanların kimlikleri de yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Edinilen bilgiye göre, 2017 yılı nisan ayında gözaltına alınan kişilere işkence yapanlardan biri; KOM Şubede çalışan, 1,80 boylarında zayıf ve uzun boylu polis memuru Recep. Gözaltındaki kişilere fiziksel işkence ve darp yaptığı, tecavüzle tehdit ettiği ve küfrettiği ifade ediliyor.

Yine, KOM Şubede görevli Ertan isimli uzun boylu polisin de, O. isimli şüpheliye ağır fiziksel işkence yaptığı, bu işkencelerin çok sayıda tanığının bulunduğu ortaya çıktı.

İşkenceci İstihbaratçılar

KOM Şube tarafından gözaltına alınan kişilerin sorgularına istihbarat polislerinin de katıldığı ve bu istihbarat polislerinin şüphelilere işkence yaptığı iddia ediliyor. İşkenceci istihbaratçıların başında ismi öğrenilemeyen, 1,80 boylarında, zayıf yapılı ve renkli gözlü bir başkomiserin olduğu, bu başkomiserin işkence için özel olarak görevlendirildiği ifade ediliyor.

İddialara göre istihbaratçı başkomiser, şüphelilere fiziksel şiddet ve işkence yaptı. Küfür ve hakaretler eşliğinde tecavüzle tehdit etti. İnsanları “Hapishanede erkeklere tecavüz edenlerin koğuşuna gireceksiniz!” şeklinde tehdit etti. Bu sözleri üzerine kimliğini göstermesi istenince, kimliğini göstermedi.

Diğer bir işkenceci istihbarat polisinin isminin ise Aykut olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre polis Aykut şüphelileri çocuklarıyla tehdit etti.

Türkoğlu Emniyetinde İşkence

Hizmet hareketi mensuplarına yönelik olarak, Türkoğlu ilçesinde yapılan operasyonlarda da çok sayıda işkence mağduru olduğu ortaya çıktı.

Türkoğlu ilçesindeki fiziki ve psikolojik işkenceleri ise; kendisine “Fuat Müdür” diye hitap edilen bir polis ile KOM Şubede görevli, 1,65 boylarında ve yaşlı olan Zeki isimli polisin yaptığı ifade ediliyor.

İŞKENCE, KÖTÜ MUAMELE MAĞDURUYSANIZ [email protected]'a e-posta göndererek YAŞADIKLARINIZI SİZ DE BİZİMLE PAYLAŞIN!
<< Önceki Haber Kahramanmaraş Emniyetindeki işkenceci polisler ortaya çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER