'Kahraman ve gazi'ydi, bir gecede hain ilan edildi

Gazeteci Saygı Öztürk, Gaziantep cezaevinden kendisine gönderilen komiser yardımcısı Mesut Güleç imzalı mektubu yayınladı

samanyoluhaber.com

Başbakan'ın mektubu ve cezaevindeki gazi

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadele ederken gazi olanlar ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyarken yaralanan “demokrasi gazileri”ne Kurban Bayramı'nda birer kutu çikolata ve birer de mektup gönderdi. Kuşkusuz, kendilerinin hatırlanması onları mutlu etti.

Başbakanlık amblemli, Binali Yıldırım imzalı mektupta aynen şunlar yazılı:

“Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allahım!
Bize güç ver… Cihad meydanını,
Pehlivansız bırakma Allahım!”

Bu milletin kahraman evladı olarak; vatan, bayrak, devlet, ezan diyerek canınızı ortaya koydunuz ve tarihimize adınızı altın harflerle yazdırdınız. Sizlere ve değerli ailenize selam ve sevgilerimi ileterek mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.”

İşte onlardan biri…

Başbakan'ın hem Ramazan, hem Kurban Bayramı'nda mektup ve çikolata gönderdiği gazilerden biri de Komiser Yardımcısı Mesut Güleç'ti. Evine gönderilmişti ama o bunları göremedi, Başbakan'ın çikolatasını yiyemedi. Nedenini Gaziantep L Tipi Cezaevi'nden yazdığı mektuptan okuyalım:
“2012 yılında Nevruz öncesi Diyarbakır AKP il binasını 50 kişilik ekibimle korurken, atılan el bombası sonucu yaralandım. Dönemin AKP il yöneticileri, vali, emniyet müdürü yaptığım müdahale sonrası çok sayıda polisin hayatını kurtardığımı, bir kahraman olduğumu belirten sözlerle beni teselli etti. Doktorların müdahalesi sonucu kurtuldum ve hayata döndüm. Vücudumda halen 8 adet şarapnel parçası durmakta olan gazilik belgesi bulunan emniyet mensubuyum.”

Eşi 6.5 aylık hamileydi

“Sen bir kahramansın”, “sen bir gazisin” denilen Mesut Güleç, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alındı. “Yanlışlık vardır, düzeltilir” diye boşuna bekledi. Bir gece saat 02.00'de evine polisler geldi ve gözaltına aldı. Eşi o zaman 6,5 aylık hamileydi. Mesut'u götürürlerken eşi baygınlık geçirdi.
FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla suçlandı. Gerekçesi de evine 150 metre uzaklıkta bulunan okula çocuğunu yarım dönem göndermesi ve 3 adet hikaye kitabıymış. Dünün gazisi, “vatan haini” oldu. Ama hakkını yemeyelim, o vatan hainliğiyle suçlanırken, cezaevinde bulunurken bile bayramda Başbakan evine çikolata gönderiyor, bayramını da kutluyordu.
<< Önceki Haber 'Kahraman ve gazi'ydi, bir gecede hain ilan edildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER