Kaftancıoğlu: Mazbatayı 2 güne kadar alırız

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldığı programda İstanbul'da son durumu açıkladı. Kaftancıoğlu 2 gün sonra mazbatanın Ekrem İmamoğlu'na verileceğini söyledi. Kaftancıoğlu seçim gecesi açıklamaya yapan AKP'li Binali Yıldırım'ın kandırıldığına inandığını söyledi.

SHABER3.COM

Halk Tv'de Ayşenur Aslan'ın sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

"31 Mart akşamından beri bugün 12. gündeyiz. Sadece ben değil tüm arkadaşlarım günde 2-3 saatlik uyku ile ayaktayız. Yaptığımız tek iş İstanbul halkına verdiğimiz sözü yerine getirmek. Seçim gecesi boyunca YSK'nın verilerini takip ediyorduk. Anadolu Ajansı verilerinde Ekrem İnanoğlu öne geçtiği anda veri akışını kesti. Binali Yıldırım, yanlış bilgilendirme yapıldı herhalde, ekrana çıkıp 'öndeyim' dediğinde Ekrem İmamoğlu öndeydi. Biz YSK verilerine göre sandıkların yüzde 97'si açılıp aradaki fark kapanamayacak hale geldiğinde kutlama yaptık. Binali Yıldırım'ın sonuçları bilmeden o açıklamayı yaptığını düşünüyorum. Bence kandırıldı. İyi niyetli düşünmek istiyorum ama bence kandırıldı.

İSTANBUL'DA SON DURUM

Son durum şu anda 12 sandık kuruluyla Maltepe'de sayım devam ediyor. An itibariyla 605 sandık kaldı. Yani1.5-2 gün içinde sayımlar bittiğinde seçim tamamlanmış olacak. Pazara kadar bitecek. Bir ufacık not.. Esenyurt'ta Büyükşehir ile ilgili değil Meclis üyeleriyle ilgili yeniden sayım yapılacak. Şu ana kadar tüm oyların yüzde 97.8'i sayıldı. Oran vermek istemiyorum ama geçersiz oylar sayılıyor denilerek oyların çoğu sayıldı. 13 bin 963 fark var. Sayarak kapatamayacaklarını gördüler.

Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerinden satır başları: "Şuanda 12 sandık kuruluyla Maltepe sayılıyor. An itirabiyle 604-605 sandık kaldı. Büyükşehir'in bugün itibariyle tüm oyların 97.8'i sayıldı. Neredeyse tamamı sayıldı. İmamoğlu ile Yıldırım arasında fark şuan 13.963. Sayarak kapatamayacaklarını gördüler." dedi. Kaynak: İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark açıklandı: Sayarak kapatamayacaklarını gördüler.

' BÜYÜKÇEKMECE'DE YSK OYALANMAYA FIRSAT VERİYOR'

YSK'nin Büyükçekmece ertelemesi çok şey anlatıyor. AKP'nin yaptığı itirazlarda hiçbir madde dayanağı olmayan hatta daha da ileri gideyim yanlış bilgiyle başvurular oldu. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Yanlış bilgi ve rakamla YSK'yi yönlendirmeye çalıştılar. O dilekçelere bakıldığında elbette YSK'de vicdanlı, aklıselim, hkukuka hala inandığını düşündüğüm hakimlerin o dilekçeye bakarak gerekli cevabı vermeleri gerekirdi. Büyükçekmece'de seçimin iptalini gerektirecek hiçbir şey yok. Yani YSK bunu söylemek yerine erteledi ve ertelemeye devam ediyor. Bence süreci takip ediyorlar. Süreci takip ediylorlar derken gelecek baskılar, oluşacak yeni durumlar... Şöyle bilgi gidiyor YSK'ya... Biz 'tırnak içinde' delil diyorum, dellileri sunduk, yeni bilgiler getireceğiz, yeni belgeler getireceğiz diyerek YSK oyalanıyor. Üzülerek söylüyorum YSK bu oyalanmaya fırsat veriyor.

2 GÜN SONRA MAZBATA ALINIR

YSK'deki hamkimlerin topluma karşı duyarlı karar vereceklerine inanmak istiyorum. İstanbul'da vatandaş İstanbul'da seçimi kazananın Ekrem İmamoğlu olduğunu biliyor. YSK'da kendi hukuksal gerekçelerini ortaya koyarak yeniden seçim kararı vermeyecek. 2 gün sonra Maltepe'deki durum netlik kazanınca mazbata alınır. Bu benim öngörüm.

Halk ile inatlaşan kaybetmeye mahkumdur. Tek adamlığın tesçillendiği andır bu an. Seçimi kendi koltuklarını korumak için yapıyorlar. Seçimin tekrarlanması durumunda şu sonuç çıkarılabilir. Kendileri kazanıncaya kadar seçik yapacaklardır.



HALK SANDIKTA CEVAP VERDİ

Karar gazetesindeki Çırağan Sarayı'nın önüne yapılan kış bahçesine değinen Kaftancıoğlu, "Sultanbeyli'de otobüs durakları açık. Bir gecede saray kondu yapanlar 25 yıldır vatandaşı karda kışda ıslanmasına neden oluyorlar. Saraydaki birkaç kişinin mutlu yaşamasını istiyorlar. O nedenle sandıkta halk bu cevabı verdi..." dedi.

Kaftancıoğlu açıklamalarına devam etti:

Söylemekten bile utanıyorum ama çalınıdğı iddia edilen oyları biz CHP'liler koruyoruz.

BIRAKMAK İSTEMEDİKLERİ RANT

İstanbul Yarı Maratonu organizasyonu için İBB şirketlerinden Spor İstanbul tarafından düzenlenen ihale, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün damadının şirketine verilmesi ile ilgili olarak, "İBB kaynaklarını ve bunların doğru kullanılmamasından kaynaklanacak rantı İstanbul halkına aktarılmamasına saray ve çevresine aktarılmasının fotoğrafıdır bu. Asıl bırakmak istemedikleri ranttır. Vatandaşı bu rantlan mahkum etmek istiyorlar. Bu sandıktan bu sonuç onların yüzünden çıktı.

AKP'Lİ ADAYLAR İÇİN HER YOLA BAŞVURACAKLAR

Mardin’de AKP’den seçim kuruluna, Ahmet Türk, hasta ve yaşlı; belediye başkanlığı yapamaz başvurusu hakkında, "Ahmet Türk'ün yaşı nedeniyle mazbata verilmemi konusunda, " Saraydaki için benzer başvuru için yapmışlar mıdır diye sormak istiyorum. Sözün bittiği nokta bu. AKP'li adaylara mazbata verilmesi için her türlü yola başvurulacağını görüyoruz.

<< Önceki Haber Kaftancıoğlu: Mazbatayı 2 güne kadar alırız Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER