Kafkas Üniversitesi, Türkiye sıralamasında 60. sıradan 25. sıraya yükseldi

Kafkas Üniversitesi, Türkiye sıralamasında 60. sıradan 25. sıraya yükseldi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 2015 itibarıyla dünya sıralamasında bin 740. sıralardan bin 300. sıraya, Türkiye genelinde ise 200 civarı üniversite arasında 60. sıradan 25. sıraya yükseldiğini belirtti.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda üniversiteyi değerlendirdi. Dünya ve Türkiye sıralamasındaki yükselişin yayın, öğretim üyesi ve öğrenci açısından olmak üzere bir çok açıdan yapılan değerlendirme ile belirlendiğini aktardı. Bunların kayıtlı rakamlar olduğunu ve kendilerinin, 'Kafkas Üniversitesi şu sırada' diye yazmadıklarını anlattı. Özcan, "Dünya üniversiteler arası sıralama örneğin reytinge bakılarak ve diğer değerlendirmelere tabi tabi tutularak belirleniyor. Kaç atıf yapmışsın? Kaç yayın yapmışsın? Kim senin yaptığın yayını almış? Bin tane yayın yapmışsındır, kimse senin kitabı açıp bakmamıştır. Ama bir yayın yapılmıştır ve Dünya'nın her tarafından bu yayın tıklanıyordur. Dolayısı ile sizin bin tane yayınınızın bir anlamı olmaz. Bunlar önemli şeyler." dedi.

2010 yılından bugüne, 6 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulunu açtıklarını dile getiren Prof. Dr. Özcan, araştırma uygulama merkezlerini bunlara dahil etmediğini kaydetti. Özcan, "Orman Su İşleri Müdürlüğü ile üniversitemizde çok güzel bir merkez yaptık. Önümüzdeki günlerde bunun açılışını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

KAÜ'DE DOLULUK ORANI YÜZDE 91'LERE ULAŞTI

Yaklaşık 400 öğretim üyesi, 470'de öğretim elemanı ve 1000'in üzerinde hizmet personeli ile eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten KAÜ Rektörü Prof. Dr. Özcan doluluk oranlarının ise yüzde 91 seviyelerine ulaştığına dikkat çekti. Özcan, "Üniversitemizde, son yıllarda gösterilen çalışmalarla, 2015-2016 eğitim öğretim yılında doluluk oranı yüzde 91'dir. Her ilde üniversite olan bir ülkede, biz 2010'da göreve geldiğimizde, 10 bin civarında öğrenci vardı. Şuan ortalama 20 bin öğrencimiz var. Kars merkezin nüfusu ise 70 bin bu oran çok iyi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kafkas Üniversitesi, Türkiye sıralamasında 60. sıradan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER