Kadınlar 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak dünya 3'üncüsü oldu


Kadınlar 58 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Elif Jale Yeşilırmak, bronz maçında Kolombiyalı rakibini 3-2 yenerek dünya 3'üncüsü oldu.

Dünya Güreş Şampiyonası'nın Kadınlar kategorisinde bronz madalya müsabakasına çıkan Elif Jale Yeşilırmak, Kolombiya'lı Jackeline Renteria Castillo ila karşılaştı. Daha önce 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunlar'na katılım vizesi alan Elif Jale maça aktif başladı. Peşpeşe rakibine ihtar verdiren Yeşilırmak 1-0 öne geçti, devre böyle bitti.

Son devrede rakibini bir kez daha bastıran Elif Jale Yeşilırmak 3-0 öne geçti. Son dakikalarda Kolombiya'lı milli güreşçimiz Elif Jale Yeşilırmak'ı açık düşürdü ve durum 3-2 oldu. Ancak gayet akıllı güreşen Elif Jale Yeşilırmak mücadeleyi 3-2 kazandı ve dünya üçüncüsü olarak 58 kiloda bronz madalya kazandı.

Milli güreşçi dünya şampiyonasının 1. tur müsabakasında Meksikalı rakibi Alejandra Romero Bonilla'yı 6-0 yenmişti. Bu galibiyetle çeyrek finale yükselen Elif Jale Yeşilırmak, Japon rakibi Kaori Icho'ya 10-0 teknik üstünlükle yenildi ve final şansını kaybetti.

Japon rakibinin finale kadar çıkması, Elif Jale Yeşilırmak'ın madalya umudunu sürdürmesine neden oldu ve repesaj maçlarında Macar güreşçi Marianna Sastin'i 5-2, Hindistanlı rakibi Geeta Geeta'yı da 10-0 teknik üstünlükle yenerek bronz mücadelesine çıkma hakkını elde.

Elif Jale Yeşilırmak bronz mücadelesinde ise Kolombiyalı rakibi Jackeline Renteria Castillo'yu 3-2 yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Bayanlar 58 kiloda kürsüye çıkan sporcular ve ülkeleri ise şöyle:
Altın madalya: Kaori Icho (Japonya)
Gümüş madalya: Petra Maarit Olli (Finlandiya)
Bronz madalya: Yuliya Ratkevich (Azerbaycan), Elif Jale Yeşilırmak (Türkiye)
CİHAN
<< Önceki Haber Kadınlar 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak dünya 3'üncüsü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER