"Kadına yönelik şiddeti önlemek için cinsiyet eşitliği sağlanmalı"


Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Reyhan Şahin, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Şahin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddeti 'terör' diye niteledi. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için kadın-erkek eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Siyasi erkin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması ile gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını ve bunun devlet politikası haline getirilmesini talep ediyoruz." dedi.

"CEZALARIN AĞIRLAŞTIRILMASI ŞİDDETİ DAHA DA KÖRÜKLÜYOR"

Kadına yönelik şiddeti önlemede cezaları ağırlaştırmanın şiddeti daha çok körüklediğini belirten Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı, yapılacak olan düzenlemelerin öncelikle eğitim sisteminden başlaması gerekliliğini vurguladı. Avukat Reyhan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz Cumhuriyet'ten sonra batıdan yasaları aldık ama hukuku alamadık. Hukuk devleti olmak bunu yaşatmak kültürel bir hazımdır. Asıl mesele zihniyetlerde dönüşümü gerçekleştirebilmek. Bu da ancak kültürel devrim ile mümkündür. Öncelikle aileden başlayan eğitim politikaları geliştirerek uzun süreçte topluma yayılacak cinsiyet eşitliği bilincini aşılamalıyız."
CİHAN
<< Önceki Haber "Kadına yönelik şiddeti önlemek için cinsiyet eşitliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER