Kadın Milliler Romanya'ya umutlu gidiyor


2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 20 Şubat Cumartesi günü Romanya ve 24 Şubat Çarşamba günü İsrail ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Takımı çalışmalarını sürdürüyor.

Milliler İstanbul kampının dördüncü gününde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda idman öncesi medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Kadın Milli Takım Başantrenör Aziz Akkaya bu hafta içinde yapılacak iki maçın milli takım açısından büyük bir önemi olduğunu belirterek takım olarak bu maçları alabilecek kapasitede olduklarını söyledi. Akkaya: "Avrupa şampiyonası elemelerinde iki maçımızı kazandık bu hafta oynayacağımız iki tane maç bizim açımızdan çok önemli. Romanya'da iki maçını yaptı ikisini kazandı. Ama bizim kalitemiz ve gerekse şu ana kadar elde ettiğimiz dereceler o iki maçı da kazanacağımızın belirtisi" dedi.

Akkaya takımda bazı sakat oyuncuların olduğunu ve kamp süresinin kısa olduğunu belirterek "Tabii ki sakat oyuncularımız var. Bu arada çok az zamanımız oldu hazırlanma açısından, üç günlük dört günlük bir kamp süreci bu. Eleme grubundaki iki tane maçımızı da kazanıp grup liderliğini garantilemek istiyoruz. Kasım ayında yapılacak iki maça da rahat şekilde çıkmak istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Bu maçlardan sonra önlerinde olimpiyat elemeleri olduğunu dile getiren Aziz Akkaya, "Bu olimpiyat elemeleri de bizim açımızdan önemli. Bütün oyuncularımızı olimpiyat elemelerine hazır hale getirmek istiyoruz. Kadroyu mümkün olduğu ölçüde geniş tutmak istiyoruz. Daha önce 2012'de Londra'da oynadığımız olimpiyatlardan sonra bu olimpiyatları da oynayarak iki defa olimpiyat oynayan takım olarak tarihe geçmek istiyoruz. Bütün oyuncularımız da bunun farkında tecrübeleri de var. Bu iki maçın sonrasında olimpiyat elemesini geçip ve mümkünse olimpiyatlarda da madalya alıp Türk basketbol tarihine geçmek istiyoruz" dedi.

Sakat oyuncularla ilgili gelen bir soruyu cevaplandıran Başantrenör Aziz Akkaya "Nevriye ve Birsel'in biz dinlenmelerini istedik onlar bize olimpiyatlarda lazım olacak. Son süreç içerisinde hiç dinlenemediler. Lara Sanders'i unutmamak lazım oda hiç ara vermeden bize destek oldu. Onları düşünmek lazım. Takibi takıma başka oyuncuları da adapte etmemiz lazım. Polemiğe gerek yok onlar bu takımın ana oyuncularıdır onlar her zaman burada olacaklardır" dedi.

Kadın milli takımın kaptanı Şaziye İvegin Üner, sezon içi bir kamp olduğu için herkesin hazırlıklı olduğunu ve iki maçı da kazanmak istediklerini belirterek "Bu hafta boyunca Romanya ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Sezon içi bir kamp olduğu için herkes takımından hazır geldi. Yarın gidiyoruz Romanya'ya İnşallah orada bir aksilik olmadan galibiyetle dönüp daha sonra İsrail maçı için hazırlıklarımıza başlayacağız. İsrail zaten oynadığımız bildiğimiz bir takım" dedi.

Bir diğer milli oyuncu Kübra İmren Ekşi ise Romanya öncesi iki de iki yaptıkları gibi bundan sonra da iki de iki yapmak istediklerini söyledi ve "Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Romanya öncesi ikide iki yapmıştık aynı şekilde Romanya maçını da kazanıp üçte üç yapıp diğer rövanşlara avantajlı gitmek istiyoruz. Hedefimiz tüm maçlarımızı kazanıp namağlup Avrupa şampiyonasına gitmek" ifadelerini kullandı.

Milli takımın bir diğer ismi Işıl Alben de İsrail deplasmanının zor olduğunu belirterek "İki tane deplasmanda oynayacağımız maç var. Romanya zannediyorum uzun zamandır oynamadığımız bir ekip öncelikle o maça odaklanıyoruz. Sonrasında da İsrail deplasmanı zor bir deplasman olacağını düşünüyorum. Enerjisi yüksek bir takımız dana önceki maçlarda iyi mücadele ettik. Burada da mücadelemizi sürdürüp ikide iki yapmak istiyoruz" dedi.

Kadın milli takım oyuncuları daha sonra Aziz Akkaya yönetiminde bugünün ilk antrenmanını gerçekleştirdi. 2 saat süren antrenmanda Milliler, ısınma hareketlerinin ardından şut, turnike, transition hücum ve 5'e 5 set çalışması yaptı.

Ay Yıldızlılarımız, 19 Şubat Cuma günü sabah özel bir uçakla Romanya maçının oynanacağı Cluj şehrine uçacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadın Milliler Romanya'ya umutlu gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER