'Kadın cinayetleri AKP iktidarının sorumluluğundadır'

'Kadın cinayetleri AKP iktidarının sorumluluğundadır'

BATMAN (CİHAN)- Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için, Batmanlı kadınlar bir araya gelerek olayı protesto etti. Protesto eden vatandaşlar adına konuşan psikolog Zelal Ekdi, yetkililerin bu konular karşısında duyarsız kaldığını belirterek, "Kadın cinayetleri artarak bir cinskırım boyutuna ulaşmıştır. Şiddetin üzerindeki muhazakarlaşma ve dincileşme etkisi, bütün bu cinayetler yıllardır kadın ve erkeğin eşit olmadığına ilişkin propaganda yapan AKP iktidarının sorumluluğundadır." dedi.

Batman Selis Kadın Danışmanlık Merkezi öncülüğünde Atatürk Parkı'nda bir araya gelen çok sayıda kadın, çeşitli dövizler yazarak Özgecan Aslan olayını protesto ederek ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Kadınların yanı sıra erkekler de üzerinde 'Erkekliğimizden utanıyoruz' yazılı dövizlerle kadınlara destek verdi. Burada konuşan psikolog Zelal Ekdi, Özgecan Aslan'a yapılan caniliğin kendilerini son derece üzdüğünü dile getirerek, bu tür durumların gün geçtikçe arttığını ifade etti.

Yetkililerin bu konular karşısında duyarsız kaldığını belirten Ekdi, "Kadın cinayetleri artarak bir cinskırım boyutuna ulaşmıştır. Şiddetin üzerindeki muhazakarlaşma ve dincileşme etkisi, bütün bu cinayetler yıllardır kadın ve erkeğin eşit olmadığına ilişkin propaganda yapan AKP iktidarının sorumluluğundadır. Şiddet artmadı, görünür oldu diyenler, bu Türkiye'nin sorunu değil tüm dünyada oluyor diyenler, bu cinayetlerdeki cinsiyetçi, dinci, muhafazakar propagandanın rolünü küçümseyenler, bugün bir kez daha düşünmeli." diye konuştu.

'AYŞENUR İSLAM ÖZGECAN'IN ÇIĞLIĞINI DUYDU MU?'

Bakan Ayşenur İslam'ın "çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin" sözlerine de tepki gösteren Ekdi, şunları kaydetti: "Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin diyen Ayşenur İslam Özgecan'ın çığlığını duydunuz mu? Buradan son kez sesleniyoruz. Çürümüş zihniyetinize, kirli politikalarınıza alet olmayacağız. Elinizi ve dilinizi üzerimizden çekin. Özgecan'ı katleden zihniyeti lanetliyoruz. Ailesine başsağlığı diliyoruz. En acilinden kadın katliamları, taciz ve tecavüzü önlemek için gerekli neyse yapılsın."

Kadınlar açıklamanın ardından 10 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kadın cinayetleri AKP iktidarının sorumluluğundadır' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER