Kaçırma olayında kimler kilit rol oynadı?

AKP istihbaratının Kosova'daki son kaçırma operasyonunda Türkiye Büyükelçiliği lojistik, planlama ve tutukluluk merkezi olarak kritik rol oynadı.

SHABER3.COM

Kaçırılan kişilerin fotoğraflarının Priştine Büyükelçiliği'nde Anadolu Ajansı tarafından çekildiği ortaya çıkarken ilk anda kaçırmanın illegal olduğunu söyleyen yetkililer ilk başta Anadolu Ajansı'nın Priştine fotomuhabiri Erkin Keci'yi sorgulaması gerekirdi.

MİT'İN YURTDIŞI BİRİMİNDE KİMLER VAR?

Samanyoluhaber.com'un edindiği bilgilere göre bu kanundışı operasyon MİT'in Kosova temsilcisi Nurettin Canay Kavuncu tarafından yönetildi. Kavuncu Başkatip sıfatıyla meslektaşı Atakan Ertaş'la birlikte Türkiye Büyükelçiliği'nde çalışır gözükmekte.
Nurettin Canay Kavuncu

Zaten daha önce de özellikle yandaş basında yazıldığı üzere MİT'in Dış Operasyonlar Birimi, halihazırda adam kaçırma ve suikast faaliyetleri amacıyla yapılandırıldı.

Diğer yandan bu hukuksuz operasyonun lojistik altyapısı ve diplomatik temsilciliklerin bu kirli işte kullanımı Büyükelçi Kıvılcım Kılıç'ın izni ve yol göstericiliği olmadan yapılamayacağı için önümüzdeki dönem için kariyerinde büyük bir leke bırakmasının yanısıra eğer Kosova operasyonu illegal ilan ederse diğer yanındaki istihbaratçılarla birlikte ülkede 'istenmeyen adam' ilan edilebilir. 

Büyükelçilkten kanunsuz eyleme katılanların uluslararası insan kaçırma ve görevi kötüye kullanmadan hem Türk hukukunda, hem de Uluslararası hukukta yaptırımlara uğrayacağı belirtiliyor.
<< Önceki Haber Kaçırma olayında kimler kilit rol oynadı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER