'Kaçırılanlar çok zayıflamış, ürkek ruh hali var...'

Şubat ayında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırılan altı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağdurundan dördünün dün Anka Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildiği açıklanmıştı. Aylar sonra ortaya çıkan dört kişinin eşleri ile görüşen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Sıkıntılı, içe sinmeyen bir görüntü var.” dedi.

SHABER3.COM

Gökhan Türkmen, Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak, Mustafa Yılmaz ve Salim Zeybek şubat ayında ayrı ayrı yerlerden güpegündüz kafalarına çuval geçirilerek kaçırıldı. 

Uzun süredir haber alınamayan 6 kişiden 4’ünün Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde (TEM) olduğu önceki gün TEM'den ailelerine açılan telefonla ortaya çıktı.

6 Kişinin kaçırılması konusunu daha önce de Meclis’te gündeme taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, olayın aydınlatılması için ailelerle görüşmeye devam ediyor.

GERGERLİOĞLU: İÇE SİNMEYEN BİR GÖRÜNTÜ VAR

Gergerlioğlu, altı aydır kayıp olan altı KHK’lıdan dördünün aileleri ile ilk görüşmesini de yaptı. Görüşmeyi, “Sıkıntılı, içe sinmeyen bir görüntü var.” sözleri ile değerlendiren Gergerlioğlu, sosyal medyada üzerinden şu açıklamayı yaptı.

“Kaçırılanlarla görüşen eşleri dinledim, hep aynı şeyler… Çok zayıflamışlar, ürkek ruh hali, özel avukat istemiyor, olayın kapatılması, twitter hesaplarının kapanması ve uluslararası başvuruların iptalini istiyorlar. Hep aynı istekler… Sıkıntılı, içe sinmeyen bir görüntü var”

<< Önceki Haber 'Kaçırılanlar çok zayıflamış, ürkek ruh hali var...' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER