Kaçırılan Ümit Horzum dosyası sil baştan!

Kaçırılan Ümit Horzum soruşturmasına bakan savcı Erzincan’a atandı. Dosyaya sil baştan atanacak başka bir savcı bakacak. Uzun süredir cevabı verilemeyen “Nerede” sorusu yine askıda kalacak!

SHABER3.COM




6 Aralık 2017 Çarşamba günü Ankara’da kaçırılan Ümit Horzum dosyasına bakan savcı Salih Samsa, son HSK kararnamesi ile Erzincan’a atandı. Horzum’un kaçırılmasından sonra olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcının başka şehre tayin edilmesi ile dosya için yeni savcı görevlendirilecek.

Savcı, dosyayı sil baştan inceleyeceğinden 3,5 aydır bulunamayan Ümit Horzum’un nerede olduğunun tespiti çalışmaları da akamete uğrayacak. Horzum soruşturmasında sonuca ulaşılmasının engellenmesi için savcının tayin edildiği de iddialar arasında.

Türkiye Akreditasyon Kurumunda Uzman Yardımcısı olarak çalışan Ümit Horzum, Ankara’nın en merkezi yerinde, A City alışveriş merkezi yakınında aracının önü kesilerek kaçırılmıştı. Her yanı güvenlik ve Mobese kameralarıyla dolu olmasına rağmen güvenlik birimlerinin bu kayıtlarda bir şey bulamadığı ileri sürülmüştü.

AKP hükümeti tarafından yasal düzenlemeyle suç işlediği tespit edilse bile soruşturulamaz hale gelen MİT mensupları, Hizmet Hareketi mensubu olduğu gerekçesiyle çok sayıda kişiyi kaçırmıştı. İşkence ve yasadışı yöntemlerle sorgu yapıldığı aylar sonra emniyete teslim edilen mağdurların ifadeleriyle ortaya çıkmıştı.


<< Önceki Haber Kaçırılan Ümit Horzum dosyası sil baştan! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER