Kabil'deki patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı sürekli artıyor

Kabil Havalimanı'ndaki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 85'e yükseldi. Ölen ABD askerlerinin sayısının 10'a çıktığı bildirildi.

Kabil'deki patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 85'e yükseldi.

Kabil havalimanı dışında meydana gelen 7 patlamanın intihar saldırısı olabileceği bildiriliyor. Ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi. Türkiye Savunma Bakanlığı, “Birliğimizde hasar, zayiat yok” açıklaması yaptı.

Biden'dan IŞİD'e Kabil saldırısı tepkisi: Sizi yakalayacağız ve bedel ödeteceğiz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Kabil Havalimanı'ndaki intihar saldırısının faili olarak gördükleri IŞİD-Horasan'ı affetmeyeceklerini belirterek, kendi belirleyecekleri yer ve zamanda saldırıya karşılık vereceklerini söyledi.

Biden, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen saldırıda 12 ABD askerinin yaşamını yitirmesinin ardından Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına "Zor bir gün." ifadesiyle başlayan Biden, "Saldırı IŞİD-Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır ve havalimanını koruyan Amerikan askerlerinin canını almıştır, bir kısmını da yaralamıştır. Ayrıca birçok sivil de yaşamını yitirmiştir." dedi.

Hayatını kaybeden askerlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirten Biden, "Bu saldırıyı düzenleyenlere ve Amerika'ya zarar vermek isteyenlere mesajım şudur ki affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Sizi yakalayacağız ve bunun bedelini ödettireceğiz." ifadesini kullandı.

Biden, son haftalarda IŞİD-Horasan'ın Kabil Havalimanı'na saldıracağına ilişkin istihbarat aldıklarını belirterek, bu nedenle de Afganistan'daki misyonlarını 31 Ağustos'a kadar bitirmekte kararlı olduklarını söyledi.

GÖRGÜ TANIKLARI

Havalimanında bulunan görgü tanıkları patlamanın havalimanına girmeye çalışan kalabalığın içinde meydana geldiğini, ölü ve yaralılar olduğunu aktarıyor.

Almanya, saldırıda Alman askeri personelinin etkilenmediğini duyurdu. Türkiye Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada Kabil havalimanı dışında "iki” patlama olduğuna dikkat çekerken, "Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur” bilgisini paylaştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı "intihar saldırısı” nedeniyle meydana gelen patlamada iki kişinin öldüğünü 15 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Binlerce kişinin tahliye için beklediği havalimanı için Batılı ülkeler terör saldırısı uyarıları yapmıştı. İngiltere istihbaratı "her an bir terör saldırısı” olabileceğine dikkat çekmiş, Alman ordusu ise "bir intihar saldırısı” yapılacağı istihbaratı aldıklarını bildirmişti.


Merkel İsrail gezisini iptal etti

Afganistan'da kaosa dönüşen tahliye operasyonları ve art arda yapılan terör uyarıları sonrasında Kabil havalimanı dışında meydana gelen patlama özellikle batılı başkentleri teyakkuza geçirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'ın, 28-30 Ağustos tarihleri için planlanan İsrail ziyaretinin iptal edildiği açıklandı. Alman Hükümeti'nin Sözcüsü Steffen Seibert, Afganistan'daki gelişmeler nedeniyle Merkel'ın ziyaretinin iptal edildiğini duyurdu.
<< Önceki Haber Kabil'deki patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER