Japonya İmparatoru, 91 model aracıyla ehliyetini yeniledi


Japonya'nın 82 yaşındaki İmparatoru Akihito'nun, Japonya kanunlarına uygun olarak ehliyetini son kez yenilediği açıklandı. Testte, İmparator'un en çok sevdiği aracı olduğu belirtilen 91 model Honda'yı kullanması ise dikkat çekti.

İmparatorluk Sarayı'ndan verilen bilgide, 82 yaşındaki İmparator Akihito'nun, ehliyetini yenilemek için Japon kanunlarında 70 yaş ve üstü vatandaşlar için öngörülen araç kullanma testini başarıyla tamamladığı ifade edildi. Testi tamamlamak için İmparator Akihito'nun göz, hafıza ve ses testinden geçtiği aktarıldı.

Tokyo'nun merkezindeki İmparatorluk Sarayı arazisinde polislerin de katılımıyla İmparator Akihito'nun araç kullandığı ve ehliyetinin yenilendiği kaydedildi.

Akihito'nun, ilk ehliyetini 1954 yılında aldığı ve 2007 yılından itibaren başlayarak her üç yılda bir kez yaşlılar için öngörülen ehliyet yenileme testine katıldığı biliniyor.

Genellikle eşi İmparatoriçe Michiko ile beraber tennis oynamaya giderken araba kullanan Akihito'nun yaşı itibariyle son kez ehliyetini yenilediği belirtildi.

Öte yandan, Japon İmparatoru'nun en çok sevdiği aracın Honda'nın 1991 yapımı İntegra model arabanın olduğu biliniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Japonya İmparatoru, 91 model aracıyla ehliyetini yeniledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER