İzmir'de korkutan deprem, caminin minaresi yıkıldı

Kandilli Rasathanesi'ne göre İzmir'de 4.9 büyüklüğünde deprem oldu. Manisa ve Aydın'dan da hissedilen depremin derinliğini 14,47 kilometre olarak duyurdu. Depremin etkisiyle vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi.

İzmir'de korkutan deprem, caminin minaresi yıkıldı


Merkezi üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki deprem, büyük korku yaşattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, İzmir'in Buca ilçesi merkezli 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Vatandaşlar kendini sokaklara atarken, Konak'ta bir caminin minaresi yıkıldı. Şiddetli sarsıntı birçok ilden Manisa, Aydın, Kuşadası ve Turgutlu gibi çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

Kentte tüm ekipler kentte devriye gezerken, İzmir genelinde detaylı taramalar yapıldı. Depremden korkan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı.



AFAD: En büyüğü 2,7 olan toplam 62 artçı sarsıntı yaşandı

İzmir'e 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından gelip, merkez üssü Buca ilçesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra İl Afet ve Koordinasyon Merkezi'ne geçti. Burada yapılan toplantıda konuşan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "İzmir sınırları içerisinde 17 tanımlanmış aktif fayımız var. Şu ana kadar toplam 62 artçı sarsıntı yaşandı. Bunların içerisinde en yüksek olan artçı sarsıntının büyüklüğü 2.7" dedi:

"Özellikle depremin artçı sarsıntılarının belli bir noktada yoğunlaştığını, kümelendiğini görüyoruz. Bu da bizim hemen güneyimizde kalan Buca fayının kuzeyinde bir noktaya düşüyor. Depremin aslında bulunduğu yer, bizim 35-40 kilometre uzunluğundaki Tuzla fayının en kuzeydoğu ucuna düşüyor. Türkiye'de 500 civarında diri fay olarak tanımladığımız deprem üretme potansiyeline sahip fay var. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde 4.0- 4.5 büyüklüğünde bir depremin olması, son derece doğal. Bu gerçeği bilmemizde büyük yarar var dolayısıyla bu büyüklükteki bir depremden sonra panik yapmamak gerekiyor."
<< Önceki Haber İzmir'de korkutan deprem, caminin minaresi yıkıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER