İzmir Üniversitesi yerleştirilen kontenjan oranını yüzde 97'ye çıkardı


Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğretim yapan fakülte, bölüm ve programlarına her yıl yenilerini ekleyen İzmir Üniversitesi, 2015 LYS sonuçlarına göre öğrenci yerleştirilen kontenjan oranını yüzde 97'ye yükseltti.

Sekizinci akademik yılında bin 400'den fazla yeni öğrencisine eğitim vermeye hazırlanan üniversitede, LYS sonuçlarının mutluluğu yaşanıyor. Öğrenci yerleştirilen kontenjan oranının yüzde 92'den 97'ye yükseldiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, "Eğitim kalitemizdeki artış, iş ve sanayi dünyası ile kurduğumuz başarılı işbirlikleri, mezunlarımızın iş dünyasındaki başarıları derken üniversite adayları ve ailelerinin İzmir Üniversitesi'ne olan ilgi ve güvenleri, yıllar içinde büyük artış gösterdi. Sekizinci akademik yılımıza, öğrenci yerleştirilen kontenjan oranımızı yüzde 97'ye yükselterek başlamak, hedeflerimizi daha da yukarılara taşıyacak." diye konuştu. 2015-2016 akademik yılında eğitim almaya başlayacak öğrencilerin yarısının burslu olacağını aktaran Rektör Erciyeş, şunları kaydetti: "Her yıl olduğu gibi yeni dönemde de burslu öğrenci sayımızı arttırdık. Hem bu yıl üniversitemizi tercih eden hem de genel toplamda yaklaşık iki öğrencimizden birine burslu eğitim veriyoruz." dedi.

BURSLAR GARANTİ ALTINDA

İzmir Üniversitesi'nde bursların garanti altına alınmasının, hem öğrenciler hem de aileleri için önemli bir tercih sebebi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erciyeş, "ÖSYM burslarının kesilmemesi taahhüdü İngilizce hazırlık sınıfında 1 yıl, ilgili bölümde veya programda, Tıp Fakültesi hariç diğer lisans programları için 4 yıl, Tıp Fakültesi için 6 yıl ve ön lisans programları için 2 yıllık normal öğrenim sürelerini kapsıyor. Bu da öğrencilerimize, verimli bir üniversite hayatı olanağı sunuyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Üniversitesi yerleştirilen kontenjan oranını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER