İzmir Gelinlik Fuarı 10 yılda 10'a katladı


Gelinliğin başşehri İzmir, tekstil sektörünün Avrupa'daki en büyük buluşmasına hazır. Dünya modacılarının yakından takip ettiği IF Wedding Fashion İzmir 2016–10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı rekorlarla açılacak. 25 bin profesyonel ziyaretçinin ağırlanacağı fuardaki bütün stantlarla birlikte şehirdeki oteller de doldu. 2007 yılında 4 bin metrekare alanda düzenlenen fuar, 10. yılında 10 kat büyüyerek 40 bin metrekareye ulaştı.

Sektöründe Avrupa'nın en büyük fuarı olarak kabul edilen IF Wedding Fashion İzmir, 2-5 Şubat 2016 arasında devam edecek. Türkiye gelinlik ihracatının yüzde 70'ini yapan İzmir'in evsahipliğindeki fuar, bu yıl birçok alanda rekorlara sahne olacak. Dünya moda otoritelerinin en önemli fuarlardan biri olarak gördüğü IF Wedding Fashion İzmir'e, bu yıl rekor başvuru geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dört kıta ve 75 ülkede yürüttüğü tanıtım çalışmaları, ayrıca ülkenin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir'in kazandırdığı ivmeyle beklenen profesyonel ziyaretçi sayısı 25 bine ulaştı. Fuarın ilk yılında bu sayı 4 bin 800 olmuştu. İlk yılında 75 firmanın katılımıyla düzenlenen fuarda, bu yıl yer alacak firma sayısı ise 198. IF Wedding Fashion İzmir 2016, oluşturacağı ekonomik hareketliliğin yanısıra kıtaları, şehirleri ve kültürleri de biraraya getirecek. ABD'den Burkina Faso'ya, Çin'den Almanya'ya kadar 75 ülkeden profesyoneller Fuar İzmir'de buluşacak. Yine 81 ilden profesyonel ziyaretçiler de kayıt yaptırdı.

BİR REKOR DA TASARIM YARIŞMASINDA

Geçen yıl 240 tasarımın yarıştığı, IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamındaki Gelinlik Tasarım Yarışması'na ise bu yıl 507 tasarım katıldı. Yarışma, bu sayıyla rekor kırdı. Teması "İzmir Gelini" olan yarışmaya Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin ve Trabzon'dan 158 tasarımcı müracaat etti. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Gelinlik Fuarı 10 yılda 10'a katladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER