İzmir'de tarihi eser operasyonu

İzmir'de tarihi eser operasyonu

İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen operasyonda, Helenistik ve Roma dönemlerine ait 92 adet tarihi eser geçirildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı Büro Amirliği görevlileri, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. A.A. isimli şahsın, elindeki tarihi eserleri Torbalı ilçesinde satmaya çalıştığı yönünde bilgi elde eden ekipler harekete geçti. Araştırmaların ardından düzenlenen operasyonda, 92 adet tarihi eser ele geçirildi. İzmir Müze Müdürlüğü görevlilerinin incelemeleri sonucunda, bu eserlerden 62 adet sikke, 1 adet kandil, 1 adet minyatür cam şişe ve 1 adet metal ayak parçasının Helenistik, Roma ve muhtelif dönemlere ait, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında orijinal tarihi eser olduğu, İslami döneme ait 18 adet sikke, 2 adet metal küpe, 1 adet bronz takı parçası ve 1 adet metal divit ucunun, 2863 sayılı kanun kapsamı dışında etnografik eser olduğu, 3 adet levha, 1 adet cam şişe ve 1 adet metal parçasının ise sahte olduğu tespit edildi.

Hakkında, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapılan zanlı A.A., savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de tarihi eser operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER