İzmir'de asayiş operasyonları


İzmir'de düzenlenen asayiş operasyonlarında yaralama, gasp, hırsızlık ve tarihi eser kaçakçılığı suçlarından yedi kişi gözaltına alındı, üç kişi tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 10 Ocak 2016 tarihinde Konak ilçesi Gaziler Caddesi'nde şüphe üzerine durdurulan arabanın çalıntı olduğu tespit edildi. Zanlı H.S. (42) yakalandı. H.S.'nin, çeşitli arabalardan üç adet akü çaldığı ve çaldığı malzemeleri K.A.T.'ye (29) sattığının tespit edilmesi üzerine o da yakalandı. Zanlılardan K.A.T. savcılıktan serbest kaldı, H.S. ise mahkeme tarafından tutuklandı.

11 Ocak'ta Çiğli ilçesi Anadolu Caddesi'nde, M.K. (32) isimli şahsın av tüfeği ile yaralanmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalarda, suça karışan kişilerin E.A. (29), A.D. (19) ve N.Y. (20), ateş edeninse E.A. olduğu tespit edildi. Düzenlenen operasyonla zanlılar yakalandı. Suç aleti olan 1 adet yivsiz av tüfeği ve 30 adet fişek, N.Y. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada ele geçirildi. A.D. ve N.Y. savcılıktan serbest bırakıldı, E.A. ise mahkeme tarafından tutuklandı.

BIÇAKLA GASP VE YARALAMA

12 Ocak günü saat 11.30 sıralarında, Ödemiş ilçesi Meram Sokak'ta alkollü bir şahıs, elindeki bıçakla A.G. (80) isimli şahsı tehdit edip para isteyerek elinden yaraladı. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, T.E. (37) isimli zanlıyı operasyon sonucu yakalandı. Zanlı T.E., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

TARİHİ ESER KAÇAKÇISI YAKALANDI

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Menderes ilçesi Değirmendere beldesinde ikamet eden M.C. (38) isimli şahsın elinde, çok sayıda tarihi eser bulunduğu ve satacağı bilgisine ulaştı. Harekete geçen ekipler, operasyonla zanlı M.C.'yi yakaladı. Yapılan aramada ise 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında olan Roma, Helenistik, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 136 adet bronz sikke, 10 adet gümüş sikke, 1 adet bronz ok ucu, 3 adet bronz yüzük, 4 adet metal obje ve, 1 adet kurşun ağırlık olmak üzere toplam 155 adet orijinal tarihi eser ele geçirildi. Zanlı M.C., savcılıktan serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de asayiş operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER