İttifak çökünce AKP'de hesaplar karıştı !

AKP, yerel seçimlerde MHP ile ittifakın bozulmasının ardından İstanbul ve Ankara'yı kaybetme riskiyle karşı karşıya! Hesaplar sil baştan yapılıyor.

SHABER3.COM

31 Mart 2019'da yapılması kesinleşen yerel seçimlerde AKP'nin MHP ile ittifaktan vazgeçilmesinin ardından İstanbul ve Ankara'yı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırkan, iktidar partisinde hesaplar sil baştan yapılıyor. AKP'de yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına Kasım ayında başlanması bekleniyor.

Bu kapsamda gelecek hafta AKP'nin yetkili isimleri MYK ve MKYK'nin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak yol haritasının belirlenmesi planlanıyor. Toplantılarda alınacak karar doğrultusunda belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru süreci başlatılacak.

RİSKLİ İLLER DÜŞÜNDÜRÜYOR
MHP ile yerel seçim ittifakının bozulması nedeniyle AKP'nin elinde bulundurduğu bazı önemli büyükşehirleri kaybetme riski ile karşı karşıya. Geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman yerel seçimlerde milletvekilliği seçimlerinden daha düşük oy alan AKP'nin 24 Haziran'da yüzde 42'lere gerileyen oyunun, özellikle ekonomik göstergelerde düzelme olmazsadaha da düşük olması sürpriz olmayacağına dikkat çekiliyor.

AKP'nin riskli yerler arasında İstanbul, Ankara, Antalya gibi muhalefetle oyların birbirine yakın olduğu iller de bulunuyor ve aday belirlemede hesaplar sil baştan yapılıyor.

İSTANBUL'A YILDIRIM, ANKARA'YA SOYLU MU?
AKP'de büyükşehir belediye başkanlığı adayları arasında tanınırlığı ile kamuyoyunda bilinen isimlerin belediye başkanlığına kaydırılabileceği belirtiliyor. İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adının geçtiği Ankara için ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu isminin tartışıldığı kulislere yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.

İstanbul adaylığı henüz başbakanlığı döneminde de konuşuluyorken ancak TBMM Başkanı Yıldırım'ın "icrai" bir görev istemediği de gelen yorumlar arasında yer alıyor. Parlamenter sistemin sona ermesinden sonra Yıldırım'ın TBMM Başkanı olması da tercihin kanıtı olarak gösteriliyordu.

AKP'de bir süredir Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un adı da İstanbul adaylığı için geçiyor. MHP ile ittifakın bozulmasının ardından parti yönetiminin hesaplarını değiştirmek zorunda kalabileceği belirtiliyor.
<< Önceki Haber İttifak çökünce AKP'de hesaplar karıştı ! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER