Skandal sözlerin ardından pes dedirten pişkinlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank, TRT’de Erdoğan’ın katılacağı bir yayın öncesi kayıttaki kameraya yakalandı. Varank’ın “Bakana dedim ki, şunların kanalını TÜRKSAT’tan kaldıralım” şeklindeki skandal sözlerine TV yöneticileri ve siyasetçiler sert tepki gösterdi.

Skandal sözlerin ardından pes dedirten pişkinlik

Başdanışman Varank’ın Türksat’tan 7 kanalın çıkarılmasına ilişkin 2 Şubat 2015’teki sözleri dünün gündemine damgasını vurdu. Varank ve Hilal Kaplan’ın habere ilişkin tweetleri daha da şaşırtıcı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın, 2 Şubat 2015 günü yayımlanan ‘Cumhurbaşkanı Özel Yayını’ öncesinde Türksat’tan yedi kanalın çıkarılmasına ilişkin kameralara yansıyan sözleri tartışma konusu oldu. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere, medya ve siyaset dünyasından eleştiriler geldi. Varank’ın sözleri, hukuk devletinden uzak keyfi bir yönetimin belgesi olarak değerlendirildi.

Haberin ortaya çıkmasının ardından gazeteci Hilal Kaplan ile Başdanışman Mustafa Varank’ın attıkları tweetler ayrı pişkinliği ortaya koydu. Kaplan, “Paralelle mücadelede merhametli gidiliyor demişim. Haklılığımı göstermek için Beştepe’deki yayından kayıt sızdırmışlar. Ağzıma sağlık :)” derken Varank da “Yönetim kurulu üyesi olduğum şirkete, itibarına, yalanlarla saldıran paralel kanallarla mücadele ettiğim ortaya çıkmış. Gurur duydum.” diye yazdı.  

Ülke birilerinin keyfi ile yönetiliyor

Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar: Mustafa Varank’ın skandal sözleri, ülkenin birilerinin keyfi ile yönetildiğini gösteriyor. Gazeteci kimliği ile programa katılan Hilal Kaplan’ın ‘merhametli gidiliyor’ tarzındaki sözleri tamamen faşizan bir yaklaşımdır. Hürriyet yazarlarından Akif Beki’nin Varank’ın sözleri karşısındaki kahkahası ise ayrı bir garabet. Anayasa’dan ve hukuktan uzakta keyfi uygulamanın olduğu bir ülkede Beştepe’deki programa katılanlar ise gazeteciyim diye ortalıkta dolaşıyor.

Cumhurbaşkanının vah haline

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: Türkiye’nin Cumhurbaşkanı eğer bu arkadaşlardan danışma alıyorsa, vah. Çok üzülürüm. Acıyla şunu öğrendik hırsızlık, yolsuzluk kötü bir şey ama arsızlık hepsinden daha kötüymüş.

Fena yakalandılar

Bugün TV Yayın Yönetmeni Tarık Toros: Bu görüntü her anlamda skandal. Bu konuya Bugün TV ve Kanaltürk’ün Türksat’tan çıkartılması meselesi olarak bakmamak gerek. Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanı Mustafa Varank, oradaki gazetecileri kendisine o kadar çok yakın görüyor ki düşüncelerini çıplak bir şekilde onlarla paylaşıyor. Oradaki gazetecilerden biri olan Akif Beki bu konuşmaya kahkahalarla cevap veriyor.  
 
VARANK’IN SÖZLERİ TARİHİ BİR BELGEDİR
Bu skandal konuşma; hukuka, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine aykırı olan bu müdahalenin bir belgesi olarak karşımızda duruyor. Tarihi bir belgedir, hukuki anlamda siyasi bir müdahalenin ve keyfiliğin kanıtıdır, çok fena yakalandılar.  

AKP anayasal suç işliyor

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş: Bugün ortaya çıkan Varank videosu, AKP’nin tüm uygulamalarının, keyfi ve hukuksuz olduğunun kanıtıdır. Varank, Nokta Dergisi’nin toplatılması için de yargıyı devreye sokan kişidir. Varank’ın 7 kanalın kapatılması için söylediği sözler, AKP’nin anayasal suç işlediğinin açık kanıtıdır. Bunun hesabını yargıda verecekler. Digitürk yedi kanalı derhal platforma almalı, Türksat hiçbir hukuki kaynağı olmadığı bir kez daha açığa çıkan sansür girişimine son vermeli.

EREN ERDEM’DEN DAVUTOĞLU’NA SORU ÖNERGESİ

CHP Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın, TRT haberleri'>TRT Haber kanalında yayımlanan ‘Cumhurbaşkanı Özel Yayını’ öncesinde kayıtta olan kameralara yansıyan görüntülerle ilgili Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Önergede şu sorular yer aldı: Başbakan olduğunuz süreçte yayın yasağı kararları adalet sarayında mı kaçak sarayda mı alınmaktadır? Varank’ın ‘İtibarımızı zedeleyen haberler yapılıyor.’ diyerek belirttiği haberler nelerdir? İtibarınızı zedelemeyecek haberler yapması için TRT günde ne kadar saat fazla mesai yapmaktadır? Görüntülerdeki gazetecinin ‘Fazla merhametli gidiliyor’ sözü hakkında ne düşünüyorsunuz? Meydan



Erdoğan'ın danışmanı Varank'ın skandal kaydı ortaya çıktı | Samanyolu Haber
<< Önceki Haber Skandal sözlerin ardından pes dedirten pişkinlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER