İtilmiş AKP'li yayın yönetmeninden muteber AKP'lilere: Dindar Zombiler

Eski AKP milletvekili ve eski Akşam gazetesi Genel yayın yönetmeni Mehmet Ocaktan, AKP çevrelerinde itibar kaybına uğradıktan sonra muhalif olmuştu. Şimdi muteber AKP'lileri dindar zombi ilan etti

SHABER3.COM

17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası Akşam Gazetesi'ni yönettiği dönemde manşetten birçok itibar suikasti yapan, gazetesine hizmet hareketine yönelik aslı astarı olmayan çok sayıda yazıyı basan Ocaktan, şimdilerde kendisi gibi kıyıda tutulanlara ötekileştirici dil kullanan muteber AKP'lilere 'dindar zombiler' dedi.

Ocaktan Karar gazetesi'nde şunları yazdı:

(...)
Son yıllarda dindar camiaya sirayet eden rövanşist, ötekileştirici ve kötücül dili gördükçe doğrusu endişeye kapılmamak mümkün değil. İfadeyi kullanmaktan haya ediyorum ama, giderek toplumun en itibarlı kesimlerini bile istila etmeye başlayan ‘dindar zombiler’ hiçbir ahlaki ve vicdani kural tanımadan kendileri dışında herkesi hain ve bir kötülük objesi olarak ilan etmekten çekinmiyorlar.

Aslında toptancı bir yaklaşım hatasına düşmemek için belki de bu ifadeyi “devşirme zombiler” olarak kullanmak daha doğru bir tanım olacaktır. Zira devşirme yoluyla muhafazakar camiaya monte edilen bu kesimlerin dini hassasiyetlerle uzaktan yakından bir alakası bulunmamaktadır.

Toplumda adeta bir kirlilik sembolü haline gelen bu zombiler, kimi zaman dini değerlerin arkasına saklanarak, kimi zaman da siyasi siperlerde gizlenerek herkese ateş ediyorlar. Böyle bir saldırıya muhatap olmanız için özel olarak bir eylemde bulunmanız gerekmiyor. Mesela referandum sürecine girdiğimiz şu günlerde, çok doğal olarak “Referandum bir vatanseverlik testi değildir, ‘evet’ de, ‘hayır’ da bir özgür irade beyanıdır” demeniz bile bu çevrelerin saldırısına muhatap olmanız için yeterlidir.
<< Önceki Haber İtilmiş AKP'li yayın yönetmeninden muteber AKP'lilere:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER