İthal patates ve soğan ile ilgili şok iddia...

İthal patates ve soğanın gümrükte kontrol edilmeden tüketiciye sunulduğu iddia edildi. Uzmanlar halk sağlığı riski uyarısı yaptı.

SHABER3.COM

Soğan ve patateste üretimin düşmesi ve fiyatların fahiş oranda zamlanmasıyla başta tanzim çadırlarında satılmak için Türkiye’ye dışarıdan getirilen ürünlerin analizlerinin yeterince yapılmadığı iddia ediliyor.

Geçen yıl Suriye’den ithal edilen 4 bin ton patatesin, gümrükte herhangi bir analize tabi tutulmadan iç piyasaya sürüldüğü iddia edildi. İthal edilen her bir ürünün gümrükten geçebilmesi için, yapılacak analizlerin ayrı mevzuatları bulunuyor. Ancak, geçen yıl Suriye’den alınan patateslerin analiziyle ilgili herhangi bir mevzuat oluşturulmadığı belirtiliyor. Cumhuriyet’ten Gamze Bal’ın haberine göre Suriye’den 509 bin 176 dolara ithal edilen patatesin, kontrol edilmeden Türkiye’ye girdiği öne sürüldü. Patates gibi kuru soğan için de herhangi bir mevzuat oluşturulmadığı ileri sürülüyor. Suriye’den 2018’de ithal edilen soğanlar ise 70 bin dolara mâl olmuştu.
<< Önceki Haber İthal patates ve soğan ile ilgili şok iddia... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER