İsviçre'ye iltica eden gazeteciye Brezilya'ya deport kararı çıktı

İsviçre, iltica eden Gazeteci Hülya Emeç'in başvurusunu reddederek geldiği Brezilya'ya geri göndermek için harekete geçti

SHABER3.COM

Türkiye'de gazetecilik faaliyetleri nedeni ile hakkında dava açılan ve hapis cezasına çarpıtılan Hülya Emeç, 15 Ocak tarihinde Zürih havalanında iltica etti. Bir haftadan bu yana havalanında tutulan gazeteci Emeç, İsviçre'den gönderilmek isteniyor.

Türkiye'de bir süre cezaevinde de tutuklu kalan Emeç hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor. Yaptığı haberler nedeniyle hakkında 2 farklı dava açıldı Emeç'in.

Hakkında hapis cezası kararı çıkınca da Türkiye'den ayrıldı. Brezilya üzerinden İsviçre Zürih'e gitti. Zürih havaalanında 15 Ocak tarihinde iltica etti. İltica başvurusu sonrasında ise Emeç'in yol ifadesi alındı. Yol ifadesinin ardından ise Emeç'in Brezilya'ya geri gönderilmesi kararı çıktı.

Etkin Haber Ajansı'nın haberine göre İsviçre makamlarına itiraz eden avukatlarına ise 5 gün içinde kararın verileceği ancak bunun sadece bir formalite olduğu ifade ediliyor. Yol ifadesinin ardından verilen kararda Emeç'in geldiği ülke olan Brezilya'nın, "Mülteciler için güvenli ülke" olarak görüldüğü ve bu nedenle Brezilya'ya geri gönderilmesi gerektiği belirtiliyor. Ancak Emeç, kendisinin Brezilya'da güvende olamayacağını ifade ederek karara itiraz etti.
<< Önceki Haber İsviçre'ye iltica eden gazeteciye Brezilya'ya deport kararı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER