İsveçli seçim gözlemcisi: Medyaya baskılar seçim sonucu üzerinde etkili oldu


Türkiye'deki seçimleri izleyen İsveç Moderat Partili Milletvekili Margareta Cederfelt, medyaya yönelik baskılar ve bezdirme operasyonlarının seçimin sonucu üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Türkiye'de 1 Kasım'da yapılan seçimlerini takip etmek için görevlendirdiği İsveçli Parlamenter Margareta Cederfelt, İsveç Radyosu'na açıklamalarda bulundu.

Seçim öncesi medyaya yönelik baskı ve bezdirme operasyonları yapıldığını söyleyen AGİT Parlamenterler Asamblesi Delegasyonu Başkanı Margareta Cederfelt, "Türkiye'de medyanın özgür olduğunu söylemek zor. Seçimden önce bir gazeteyi ziyaret ettim. Mahkeme kararıyla baskın yapılmıştı ve Genel Yayın Yönetmeni izne gönderilmişti. Bu, Türkiye'de medyanın durumu hakkında bir fotoğraf sunuyor." dedi.

Daha çok Güneydoğu'da olmak üzere ülkede şiddet ve sindirmenin yaygın yaşandığını arkadaşları ile birlikte gözlemlediklerini kaydeden Cederfelt, özellikle HDP adaylarına yönelik şiddet uygulandığını ifade etti.

AGİT Kısa Dönemli Gözlem Heyeti'nin Lideri ve Özel Koordinatör olarak görevlendirilen Ignacio Sanchez Amor da "Türk vatandaşları bu çok kutuplaşmış seçimde güçlü siyasi alternatifler arasında seçim yapma şansına sahipti; ancak medya kuruluşları seçeneklerinin hızla azalması ve ifade özgürlüğü ile ilgili genel anlamdaki kısıtlamalar, hem bu süreci ciddi bir şekilde etkiledi, hem de birtakım endişelere sebep oldu." dedi.Medyaya-baskilar-secim-sonucu-uzerinde-etkili-oldu-1930251.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İsveçli seçim gözlemcisi: Medyaya baskılar seçim sonucu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER