İsveç Başbakanı Löfven: Aylan'ın acısının eyleme dönüşmeli


İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Avrupa Birliği'ne (AB) mülteci sorununu birlikte çözme çağrısında bulundu.

Bodrum'dan çıktıkları umut yolculuğunda su alıp ters dönen bottan düşerek annesi ve ağabeyi Galip'le yaşamını yitiren minik Aylan'ın acısının eyleme dönüşmesi gerektiğini ifade eden İsveç Başbakanı Löfven, "Ülkelerin kendi başlarına girişimleri ile çözülemeyen bu soruna AB olarak cevap bulmak zorundayız. Avrupa'nın her ülkesinden savaştan kaçan bu insanlar için güçlü bir sorumluluk almalarını istiyoruz." dedi.

Göçmen krizine ilişkin Expressen gazetesine konuşan Stefan Löfven, AB'nin etik değerlerine vurgu yaparak, "Avrupa Topluluğu, değerleri ile vardır. Şimdi bir araya gelmenin ve bu acıyı durdurmak için sorumluluk almanın zamanı." diye konuştu.

İSVEÇ HALKI YARDIM İÇİN SEFERBER OLDU

Öte yandan, İsveç halkı da son üç günde göçmenlere yardım etme konusunda büyük bir duyarlılık gösteriyor. İsveç Devlet Radyosu'nu arayan binlerce kişi ülkeye refakatsiz sığınan çocuklara gönüllü yardım etmek istediğini bildirdi. Uluslararası yadım kuruluşu Save the Children'ın İsveç şubesi de son günlerde binlerce kişinin web siteleri üzerinden kendilerine göçmenlere nasıl yardım yapabileceklerini sorduğunu kaydetti.

'İNSANLAR ÖLMESİN' YÜRÜYÜŞÜ

Pazar günü, göçmen karşıtı İsveç Demokratları hariç İsveç'in bütün siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sivil toplumu örgütü Stockholm'de ilticacı haklarına dikkat çekmek için yürüyüş yapacak. Katılımcılar, Akdeniz'de insanların ölmemesi için Avrupa'ya güvenli ve legal kanalların açılması için politikacılara çağrıda bulunacak. CİHAN
<< Önceki Haber İsveç Başbakanı Löfven: Aylan'ın acısının eyleme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER