İstişare konseyine valiliğin başkan atamasına STK'lar tepki gösterdi


Antalya Valiliği, şehirde bulunan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek ortak akıl toplantıları yapacağı bir konsey oluşturdu. Konsey başkanlığına ise bir iş adamı getirildi. Sivil toplum kuruluşlarına davet mektubu gönderilerek 7 Ekim'de toplantı yapılacağı bildirildi. Ancak, bazı sivil toplum kuruluşları hiçbir kurum ile istişare edilmeden, bir iş adamının konsey başkanlığına getirilmesini doğru bulmadıklarını bundan dolayı da toplantıya katılmayacaklarını duyurdu. Antalya Barosu valiliğe gönderdiği yazılı açıklamada ortak akıl oluşturmak amaçla kurulan bir konseye, ancak Antalya valisi veya görevlendireceği bir vali yardımcısının başkanlık etmesi halinde katılacağını duyurdu.

Valiliğe, Antalya Barosu Başkanı Av. Alper Tunga Bacanlı'nın imzasıyla verilen yazılı cevapta şu açıklamalara yer verildi: "Antalya Valiliği himayelerinde Yüksek İstişare Konseyi'nin hayata geçirildiği, böylelikle, Antalya'nın küresel vizyonuna ışık tutacak, sosyo-ekonomik sorunlarını, çözüm önerilerini, büyük yatırım projelerini ele alacak, sosyal dayanışmanın gelişmesine katkıda bulunacak, yerel yönetimler ve STK'lar arasında koordinasyonu güçlendirecek bir fikir üretim birimi kurulduğu belirtilerek, 7 Ekim günü yapılacak konsey toplantısına katılım hususu rica edilmektedir.
Aynı yazıda Konsey başkanlığını iş adamı Muharrem Koç'un 2 yıl süreyle yürütmesinin kararlaştırıldığı bildirilmiştir. Antalya Barosu'nun şehir ve ülke meselelerine duyarlılığı sayın Valilik Makamının malumudur. İnsan hakları, kadın ve çocuk hakları, çevre, imar meseleleri başta olmak üzere şehrimizin tüm sorunlarına büyük bir azim ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam etmek arzusundayız. Ancak böylesi geniş yelpazeye dayanan yüksek kurulun başına, hiçbir kurum ile istişare edilmeden, bir iş adamının getirilmesini doğru bulmadığımızı, bu amaçla kurulan bir konseye, ancak Antalya valisi yahut görevlendireceği bir vali yardımcısının başkanlık etmesi halinde katılacağımızı ve katkı koyacağımızı makamınıza saygı ile arz ederim."

"BAŞKAN ÖLÜ DOĞMUŞ"

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz ise odalarının da bu konseye davet edildiğini belirtti. Bir iş adamının konseye başkan olarak atanmasının doğru olmadığını ifade eden Oğuz, "Anladığım kadarıyla bu kurulda sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşlarının tamamı yer alacak. Bu konsey gibi bir şey, bu kurulunca başkanlığını ya vali yapar ya da belediye başkanı yapar, onların dışında birinin atanması yanlış. Yani kim atıyor, niye atıyor? Böyle bir atama yapıldıysa biz de tepki koyarız." dedi.

Oğuz, konseye kimin başkanlık yapacağını ancak oraya gelen sivil toplum kuruluşları, meslek odaları kurum ve kuruluşlar arasında bir aday çıkarılarak seçilmesinin daha demokratik olacağını savundu. Oğuz, "Benim düşüncemi almadan bu başkan diyorlar. Başkan ölü doğmuş!" dedi.

ANSİAD: KONSEYDE BULUNMAYI DOĞRU BULMUYORUZ

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine gerekli bildirimi yaptıklarını söyledi. Şehirde ortak aklın olmasını savunduklarını belirten Eroğlu, "Ortak akıl ve uzun vadeli stratejilerle bu yönetebilme konusunda öncülük etmeye gayret ediyoruz. ANSİAD olarak böyle bir organizasyonun oluşmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.
Eroğlu, konseyin başına getirilen Muharrem Koç'un geçmişte kendi üyeleri olduğu, ancak yönetim kurlu kararıyla üyeliğine son verildiğini kaydetti. ANSİAD üyelerinin ve yönetim kurulunun böyle bir kişinin yönetimine tevdi edilmiş bir konseyde bulunmayı çok doğru bulmadığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber İstişare konseyine valiliğin başkan atamasına STK'lar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER