İşte Yandaş bir gazetede yazı işleri toplantısı...

Show Tv’de yayınlanan programda yandaş yayın yönetmeninin patronuna ‘Hay hay efendim hay hay’ dediği telefon görüşmesiyle başlayan günlük yazı işleri toplantısında haberlerin nasıl çarpıtıldığı anlatılıyor.

İşte Yandaş bir gazetede yazı işleri

Türkiye’nin en çok izlenen programlarından biri olan ve Ali Sunal’ın yönettiği Güldür Güldür Show’da yandaş medyadaki haber yapış biçimleri eleştirildi.


Dün akşam yayınlanan 192. Bölümde "Pozitif Toplantı" skeciyle gazetelere eleştiri getirildi. Bir gazetenin yazı işleri toplantısında, gazetenin genel yayın yönetmeni, gazetelerde karamsar haberler yerine, olaylara hep pozitif bakarak "Daha mutlu" haberler yapılması yönünde uyarılarda bulundu.

Haber başlıklarını ‘olumlu’ hale getirmeye çalışan yayın yönetmeni “Ekmeğe yüzde 20 zam geldi” haberine “Obeziteye tokat! Halkımız ekmek yiyemediği için yaza fit vücutlarıyla merhaba diyecek” başlığını atıyor; artan obezite oranları hakkındaki bir habere ise “Var ki yiyoruz” başlığını uygun görüyor. “İşsizlik oranı yüzde 10” haberine “Çalışma oranı yüzde 90” haber başlığını atan yayın yönetmeni, “Tonlarca limon çiftçinin elinde kaldı” haberine de “Çiftçi limonataya doyacak” diyor.
<< Önceki Haber İşte Yandaş bir gazetede yazı işleri toplantısı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER